Peste o mie de persoane au asistat la funeraliile actriței Mireille Darc

266

Peste o mie de persoane au asistat vineri la Paris la funeraliile lui Mireille Darc, emblematica actriță franceză a anilor 1960-1970, în prezența unui număr impresionant de celebrități, inclusiv a fostului ei partener de viață, actorul Alain Delon, relatează AFP.

56d4b630-a376-4a9d-a66b-6f6a7eba3db4

"La fel ca o stea căzătoare, Mireille Darc a traversat timpul lăsând în urma ei fragmente de vis și de iubire", a declarat în predica sa preotul Jean-Michel Di Falco de la biserica Saint-Sulpice din centrul Parisului, înainte ca violoncelistul Dimitri Maslennikov să interpreteze Suita Nr. 6 de Bach.

Sute de admiratori ai actriței, decedată în noaptea de duminică spre luni la Paris, la vârsta de 79 de ani, s-au grupat în spatele barierelor de securitate amenajate în fața curții bisericii.
În biserică, Alain Delon, purtând o floare albă la butonieră, se afla în primul rând, la câteva locuri distanță de soțul actriței, Pascal Desprez.
Alain Delon a afirmat la o zi după moartea fostei sale partenere de viață că Mireille Darc "a fost femeia vieții (sale)". "Fără ea, pot să plec si eu", a adăugat starul francez, care a format un cuplu cu Mireille Darc timp de 15 ani, după ce s-au cunoscut în timpul filmărilor de la lungmetrajul "Jeff" (1968).

A fost de asemenea prezent Anthony Delon, fiul lui Alain Delon, care i-a adus și el actriței decedate un ultim omagiu. "Și ea a fost una dintre femeile care m-au crescut și a avut întotdeauna cuvinte binevoitoare pentru mine", a spus Anthony Delon.
Printre numeroasele personalități prezente la aceste funeralii s-au aflat Carla Bruni — soția fostului președinte francez Nicolas Sarkozy—, așezată tot în primul rând de scaune, alături de Alain Delon, cântărețul Johnny Hallyday și soția lui, Laeticia, primarul socialist al Parisului Anne Hidalgo, fostul ministru socialist al Culturii Jack Lang și regizorii Alexandre Arcady și Robert Hossein.

Au mai fost prezenți jurnaliștii Claire Chazal, Philippe Labro, actrița de comedie Muriel Robin și scriitorul Paul-Loup Sulitzer.

Mireille Darc, celebră pentru silueta ei fină și coafura platinată, a jucat în peste 50 de filme pentru marele ecran, dintre care 15 au fost realizate în colaborare cu Georges Lautner. În 2016, actrița a fost spitalizată în urma a două hemoragii cerebrale.

AGERPRES/(AS — autor: Florin Bădescu, editor: Codruț Bălu, editor online: Simona Aruștei)