Peste un milion de lei pentru familii și persoane singure, cu probleme sociale. Guvernul a aprobat hotărârea

86

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS) a anunțat miercuri, 11 mai, că Guvernul a aprobat în ședința de astăzi ajutoare de urgență de peste 1.000.000 lei pentru sprijinirea a 226 familii și persoane singure cu probleme sociale grave.

Beneficiarii sunt zeci de familii afectate de incendii, două familii care se confruntă cu situații de necesitate cauzate de accidente, dar și peste 170 de familii și persoane singure aflate în situații deosebite determinate de starea de sănătate ori alte cauze care pot conduce la apariția sau sporirea riscului de excluziune socială.

„Guvernul a aprobat, printr-o hotărâre, acordarea unor ajutoare de urgență în sumă totală de 1.004.500 lei pentru sprijinirea a 226 familii și persoane singure care fie se află în situaţii de necesitate în urma unor incendii sau accidente, fie au probleme grave de sănătate sau riscă excluziunea socială, astfel:

– 339.500 lei pentru 48 familii și persoane singure afectate de incendii, din județele Argeș, Bacău, Buzău, Dâmbovița, Galați, Iași, Mureș, Neamț, Olt, Satu Mare, Suceava și Vaslui;

– 20.000 lei pentru 2 familii care se confruntă cu situații de necesitate cauzate de accidente, din județul Neamț;

– 645.000 lei pentru 176 familii și persoane singure aflate în situații deosebite determinate de starea de sănătate ori alte cauze care pot conduce la apariția sau sporirea riscului de excluziune socială, din județele Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Suceava, Teleorman, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și municipiul București”, se arată într-un comunicat al MMSS.

Ministerul precizează că ajutoarele aprobate de Executiv sunt acordate în baza anchetelor sociale efectuate de agențiile județene pentru plăți și inspecție socială, centralizate de Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială.

Acestea sunt suportate din bugetul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul Peste un milion de lei pentru familii și persoane singure, cu probleme sociale. Guvernul a aprobat hotărârea apare prima dată în Main News.

Source: New feed