PNL, despre recomandările mediului de afaceri: Le dăm dreptate sută la sută / PSD: Dacă avantajele sunt atât de mari, de ce sunt egoiști cu proprii cetățeni?

50

Propunerile lansate de reprezentanții mediului de afaceri din România pentru modificarea Codului fiscal au fost deturnate vineri, 24 iunie, de reprezentanții celor două partide principale care formează coaliția de la guvernare într-o nouă dezbatere pe tema eliminării/păstrării cotei unice de impozitare.

Mai multe asociații ce reprezintă mediul de afaceri din România au transmis, cu o zi în urmă, un comunicat prin care propun Guvernului mai multe măsuri economice, printre care se numără: menținerea cotei unice de impozitare, plafonarea contribuțiilor plătite de angajatori și angajați, reducerea reală a evaziunii fiscale și reducerea cheltuielilor din bugetul de stat.

Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, s-a referit la poziția mediului de afaceri din România și a menționat că sistemul fiscal trebuie să rămână predictibil.

Păstrați cota unică care a adus prosperitate. Nu introduceți taxe noi care ar descuraja noi investiții. Mențineți sistemul fiscal predictibil. Nu o spunem doar noi, liberalii, ci și companiile. Mesajele sunt simple și vin de la investitorii străini și de la tot mediul de afaceri. E unanimitate”, a scris Ionuț Stroe, vineri, pe Facebook.

Reprezentantul liberalilor a transmis că PNL a „sprijinit fără dubii aceste măsuri” și a promis că partidul „le va susține și mai departe”.

Apreciem susținerea care vine dinspre marii investitori străini și români pentru ideile și măsurile economice promovate constant de PNL. Companiile cer ca economia să fie încurajată, să nu mergem spre formule fiscale care inhibă inițiatiava. Și le dau dreptate sută la sută, pentru că ei sunt cei care creează locuri de muncă, cei la care ne uităm când vorbim de dezvoltare”, a adăugat purtătorul de cuvânt al liberalilor.

Purtătorul de cuvânt al PSD, Ștefan Radu Oprea, în schimb, a acuzat reprezentanții mediului de afaceri, printre care se regăsesc și investitori străini, că „în niciuna dintre țările lor de proveniență nu se aplică cota unică”.

Și atunci pun câteva întrebari de bun simț: de ce se aplică impozitarea progresivă și nu cota unică în aceste state? Dacă avantajele cotei unice sunt atât de mari precum cele descrise în scrisoare, de ce sunt egoiști cu proprii cetățeni și nu insistă pe lângă propriile guverne să aplice cota unică? Sau echitatea socială, solidaritatea sunt valori importante în societățile de unde provin investitorii străini?

Da, economia românească are foarte mare nevoie de investiții străine, mai ales de cele orientate către export, dar ele trebuie să contribuie echitabil la dezvoltarea unei economii de piață competitive”, a fost poziția purtătorului de cuvânt al PSD.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul PNL, despre recomandările mediului de afaceri: Le dăm dreptate sută la sută / PSD: Dacă avantajele sunt atât de mari, de ce sunt egoiști cu proprii cetățeni? apare prima dată în Main News.

Source: New feed