PNL va depune motiuni simple pe educatie, sanatate si transporturi

223

Liberalii au decis sustinerea de motiuni simple pe educatie, sanatate si transporturi si constituirea a doua comisii de ancheta privind angajarile din MAI si infrastructura, informeaza AGERPRES.

“Am decis sa sustinem (…) o motiune simpla pe educatie la inceputul anului scolar, pentru ca anul acesta scolar incepe fara manuale pentru elevii de clasa a V-a si sunt aceiasi copii care incepand cu clasa pregatitoare nu au avut manuale la inceput de an scolar.

De asemenea, lipsa avizelor de functionare pentru marea majoritate a institutiilor scolare din Romania si lipsa de actiune guvernamentala pentru a reglementa aceasta situatie, politizarea managementului educational si lipsa de preocupare si de decizie a Ministerului Educatiei cu privire la cuplarea sistemului de educatie cu piata muncii.

Am ajuns ca unele universitati sa fie fabrici de diplome si unii copii sa paraseasca scoala si sa nu isi gaseasca un loc in societate si pe piata muncii, de aceea reactia si raspunsul PNL la aceasta mare ingrijorare este de intarire a invatamantului profesional si de forta de munca bine calificata”, a declarat prim-vicepresedintele PNL Raluca Turcan dupa reuniunea Biroului Politic National cu parlamentarii si europarlamentarii liberali.

Turcan a precizat ca liberalii au decis depunerea unei motiuni simple pe sanatate.

“Este inadmisibil ca dupa ce au murit 33 de copii in Romania in urma unei lipse de reactie si de actiune a institutiilor statului totusi sa nu existe niciun responsabil. In nicio tara nu s-ar fi intamplat lucrul acesta. Faptul ca s-a venit acum cu o lege a vaccinarii pe care noi am sustinut-o, nu este suficient. Dorim sa stim de ce in momentul de fata exista vaccinuri care nu se pun la dispozitia cetatenilor care cer aceste vaccinuri pentru copii si de ce nu se pun la dispozitie vaccinuri intr-un plan multianual astfel incat populatia sa beneficieze si sa fie informata sa isi vaccineze copii”, a aratat liderul PNL.

Raluca Turcan a indicat ca PNL va solicita si doua comisii de ancheta in ceea ce priveste infrastructura si angajarile din MAI.

“Am decis constituirea unor comisii de ancheta. O comisie de ancheta pe infrastructura la care dorim sa aflam ce se intampla in bugetul tarii si in Ministerul Transporturilor, astfel incat nici pana in momentul de fata nu avem niste proiecte clare pe care sa le cunoasca tot romanul cu privire la situatia tronsonului de autostrada Pitesti-Sibiu si cu privire la inceperea unui proiect de autostrada care sa lege Moldova de Transilvania.

Pe situatia din infrastructura si aceasta lipsa care adanceste decalajele dintre regiunile tarii intentionam sa depunem si o motiune simpla. In acelasi timp vom sustine comisia de ancheta cu privire situatia din Ministerul de Interne referitoare la pensionarii in situatii de lux care s-au angajat a doua zi in sistem. Credem ca este o masinatiune a unor inalti responsabili in aceasta institutie care au permis niste grave inechitati intre angajati ai aceleasi institutii”, a conchis prim-vicepresedintele PNL.