PNRR: Guvernul a îndeplinit doar 6 din cele 24 de jaloane aferente trimestrului III

111

Jaloanele și țintele din trimestrul III al Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) nu au fost încă îndeplinite în totalitate, deși al doilea termen dat de Executiv ministerelor de linie era de 21 septembrie. Doar șase jaloane au fost îndeplinite în total, a dezvăluit Marcel Boloș, ministrul Proiectelor Europene, la finalul ședinței de Guvern de miercuri, 21 septembrie.

Ministrul de resort a specificat că jaloanele și țintele neîndeplinite nu necesitau aprobarea de Guvern a unor acte normative pentru a fi încheiat, ci lansări de apeluri sau ordine de ministru.

„Nu toate jaloanele și țintele, 24 la număr, se închid prin acte normative pe care Guvernul trebuie să le aprobe. Din cele 24, 6 sunt cu acte normative care trebuiau adoptate până astăzi conform sarcinii trasate de primul ministru. Așa încât în perioada următoare, până pe 30 septembrie, celelalte se închid fie prin lansarea de apeluri de proiecte, fie prin lansări de licitație ori ordine de ministru”, a explicat Marcel Boloș. 

Totodată, ministrul Proiectelor Europene a precizat că luni, 26 septembrie, va avea loc primul comitet de specialitate pentru analiza primei cereri de plată din PNRR depusă la Comisia Europeană. 

Ce de-a doua cerere de plată din PNRR, în valoare de 2,8 miliarde de euro va fi depusă în luna octombrie.

„Cerea de plată nr. 1 a parcurs toate etapele procedurale de care era nevoie pentru ca România să încaseze prima cerere de plată. Ce de-a doua cerere de plată pe care o pregătim are ca și lună de referință pentru trimitere luna octombrie, în valoare de 2,8 miliarde euro. Cuprinde cele 51 de jaloane și ținte aferente trimestrului I și II al anului 2022”, a mai precizat Marcel Boloș. 

Pentru trimestrul I, România a avut de îndeplinit 24 de jaloane și 27 de jaloane pentru trimestrul II. Pentru trimestrul III țara noastră are de îndeplinit 24 de jaloane, iar pentru trimestrul IV 55 de jaloane.

În total, pentru anul 2022, totalul jaloanelor pe care le are România de îndeplinit este de 130.

CITEȘTE ȘI: Comisia Europeană a dat undă verde primei cereri de plată a României din PNRR, de 2,6 miliarde de lei

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul PNRR: Guvernul a îndeplinit doar 6 din cele 24 de jaloane aferente trimestrului III apare prima dată în Main News.

Source: New feed