Poliţist de la Secţiia 5, care a apărut şi în dosarul „Mafia de la Rutieră”, PRINS în timp ce lua MITĂ!

153

Poliţist de la Secţiia 5, care a apărut şi în dosarul „Mafia de la Rutieră”, PRINS în timp ce lua MITĂ!

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa, în cursul zilei de miercuri, 30 august, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au prins în flagrant un agent de poliţie din cadrul I.P.J. Constanţa, imediat după ce a primit suma de 400 de lei de la o persoană pentru a nu aplica sancţiunea corespunzătoare încălcării unor norme rutiere. Este vorba despre Gigi Cristian Rușescu.

Din cercetări s-a stabilit că, miercuri, 30 august a.c., un echipaj format din doi polițiști din cadrul Poliției Municipiului Constanţa – Secţia 5 Poliţie, a oprit un autoturism, condus de un cetăţean turc, după ce acesta săvârșise o contravenție la regimul rutier. Pentru a nu lua măsurile legale față de conducătorul auto, unul dintre cei doi polițiști i-a solicitat o sumă de bani neprecizată.

Conducătorul auto a sesizat imediat fapta la S.J.A. Constanța, în scurt timp fiind realizată prinderea în flagrant a agentului de poliţie, la scurt timp după ieşirea din serviciu, după ce a primit suma de 400 de lei. Polițistul a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită, asupra lui Gigi Cristian Rușescu fiind dispusă măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile. Precizăm și faptul că el a fost parte și din dosarul "Mafia de la Rutieră".

Liliana CHIRU