Polițiști din Spania, detașați la Cluj Napoca pentru asigurarea securității Campionatul European de Baschet

225

Un număr de doi reprezentanți ai Poliției Naționale Spaniole și atașatul spaniol de interne sunt prezenți la Cluj Napoca, în perioada 31 august – 17 septembrie, pentru a-i sprijini pe polițiștii români în asigurarea securității Campionatul European de Baschet FIBA Eurobasket 2017, în condițiile în care la eveniment este preconizată prezența unui număr mare de suporteri spanioli.

d2aa8a93-2560-4e16-a156-c2f2fd41e832

Foto: (c) ROBERT GHEMENT / EPA

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR), acordul de cooperare polițienească a fost perfectat în luna mai, atunci când șeful Poliției Române, chestor principal Bogdan Despescu, și directorul general al Poliției Naționale Spaniole, German Lopez Iglesias, s-au întâlnit la Madrid, pentru a pune bazele și direcțiile de acțiune a colaborării bilaterale.

Colaborarea dintre Poliția Română și Poliția Națională Spaniolă la acest eveniment continuă șirul bunelor cooperări polițienești dintre cele două instituții, fiind rezultatul întâlnirilor bilaterale dintre șefii polițiilor celor două state.

"În perioada 31 august — 17 septembrie a.c., în municipiul Cluj Napoca, se desfășoară Campionatul European de Baschet FIBA Eurobasket 2017, un eveniment sportiv la care este preconizată prezența unui număr mare de suporteri români și spanioli. Pe durata evenimentului sportiv, trei polițiști spanioli — 2 reprezentanți ai Poliției Naționale Spaniole și atașatul spaniol de interne, sunt prezenți la Cluj, pentru a acorda sprijin polițiștilor români, în zilele derulării meciurilor, fiind angrenați în cadrul dispozitivului de ordine publică", se arată în comunicatul menționat.

Conform sursei citate, relații de cooperare între cele două forțe polițienești au început înainte de aderarea României la UE, fiind continuate la același nivel ridicat.

"Poliția Spaniolă își menține sprijinul deschis și concret pentru orice problematică din domeniul cooperării polițienești, în orice domeniu, de la activități comune de menținere a ordinii publice, până la acțiuni pe linie de trafic de droguri, trafic de persoane sau criminalitate informatică. Partea spaniolă a subliniat profesionalismul și implicarea polițiștilor români în cauze comune, manifestându-și disponibilitatea în continuarea misiunilor de suport operativ în domenii de interes comun", se mai precizează în comunicatul IGPR.

AGERPRES/(AS — autor: Sebastian Olaru, editor: Oana Popescu)