Popescu (PNL): Dezbaterile pe legile Justiției, transformate de ‘locotenenții’ lui Dragnea într-un moment rușinos al democrației

39

Deputatul PNL Pavel Popescu a criticat dezbaterile din Parlament pe marginea modificărilor la legile Justiției, susținând că "locotenenții" lui Liviu Dragnea au transformat discuțiile ''într-un moment rușinos'' pentru democrație și pentru ideea de parlamentarism, ''călcând în picioare, fără nicio jenă, regulamente, legi și cutume".

4d5a4232-f7bf-480e-8006-30eadddd1b08

El a arătat că miercuri, deși în Parlament încă se votau amendamentele la Statutul judecătorilor și procurorilor, pe site-ul Senatului această lege apărea ca fiind deja adoptată.

"Acest lucru demonstrează lipsa totală de respect pe care cei din majoritatea PSD — ALDE o au față de lege, față de Constituție și față de românii care i-au votat", consideră Popescu, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES.

În opinia sa, toate acestea afectează imaginea României pe plan internațional și imaginea Parlamentului pe plan intern.

"În acest an, parlamentarii PSD — ALDE au votat fără să clipească rapoarte ce însumau sute de pagini, fără să aibă posibilitatea de a afla ce se află acolo. Singurul motiv pentru care votau era că așa le spuneau păstorii. Dragi parlamentari din PSD și din ALDE, unde vă este onoarea și unde vă este loialitatea? Sunteți loiali legilor și cetățenilor României sau sunteți loiali acestui grup infracțional organizat care folosește Parlamentul doar cu scopul de a-i scăpa pe Dragnea și Tăriceanu de Justiție? Nicolae, Vlase, Nicolicea și Iordache și-au asumat public rolul de ciocli ai Justiției independente din România. Voi, însă, ce scuză aveți? (...) Dragi colegi, ați transformat o zi de doliu național în onoarea unui român pe care spuneți că îl admirați și îl respectați într-o nouă zi neagră pentru democrația românească. (...) Să vă fie rușine!", conchide Popescu.

AGERPRES/(AS — autor: Florentina Peia, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Anda Badea)