“Portarul zburător” a fost condus pe ultimul drum. A avut o viață de poveste

140

“Portarul zburător” a fost condus pe ultimul drum. A avut o viață de poveste

Nicolae Szoboszlay, ultimul supraviețuitor al echipei U Cluj din perioada de exil la Sibiu, a fost înmormântat astăzi la Cimitirul Central din Cluj-Napoca. Zeci de suporteri ai echipei U Cluj și-au luat rămas bun de la “Portarul zburător” în holul Cluj Arena, unde a fost depus sicriul cu trupul neînsuflețit al fostului sportiv.

Nicolae Szoboszlay a murit în 2 ianuarie, la vârsta de 94 de ani.

Toată viața și-a dedicat-o sportului. A fost într-o formă fizică și psihică de invidiat până în ultima perioadă a vieții. Întreaga sa viață a fost o poveste, în care echilibrul și disciplina au fost pilonii principali. A fost portar, dar și antrenor al echipei U Cluj. În perioada de antrenoriat a format oameni importanți ai fotbalului, printre care și Ioan Ovidiu Sabău.

A jucat și în primul derby dintre Steaua și Dinamo, un alt moment important din istoria fotbalului românesc. Despre acel meci spunea în urmă cu aproximativ un an și jumătate că nici nu a știut atunci că este primul derby al celor două echipe.

Una dintre ultimele sale apariții în mass-media a fost în Ziar de Cluj, în august 2017.

Citește și:

Nicolae Szoboszlay, o viață de poveste în alb și negru. Ultimul supraviețuitor al perioadei de exil a U Cluj la Sibiu este optimist cu privire la viitorul echipei

sursa foto: Dan Bodea