Prăbușire la Cincinnati: Simona Halep pierde o finală dramatică după ce a ratat o minge de meci

69

Prăbușire la Cincinnati: Simona Halep pierde o finală dramatică după ce a ratat o minge de meci

Simona Halep (1 WTA) a pierdut finala de la Cincinnati în fața olandezei Kiki Bertens, deși a avut o minge de meci. Liderul mondial a pierdut cu 6-2, 6-7 (6), 2-6, la capătul unui meci extrem de echilibrat care a durat două ore și 9 minute.

Simona pierde cea de-a treia finală de la Cincinnati, după cele din 2015 și 2017, și ratează oportunitatea de a deveni prima jucătoare din istorie care câștigă "dubla" Rogers Cup - Cincinnati.

Setul I

Jocul Simonei a fost absolut distrugător în primul set. A început furtunos, cu break, și nu și-a pierdut deloc serviciul. A lovit extrem de agresiv de pe ambele părți ale terenului, dictând ritmul punctelor și împingând-o pe Bertens mult în spatele liniei de fund. S-a terminat 6-2, după doar 30 de minute.

Setul II

Scenariul din setul doi a fost unul specific ultimelor meciuri ale Simonei. Bertnes a început să schimbe registrul jocului, serviciul a devenit mult mai penentrant,aspect cu care a surprins-o pe Halep. Olandeza s-a distanțat la 4-1, moment în care Darren Cahill și-a făcut apariția pe teren. Cu mult calm, australianul a motivat-o pe Halep, ușor descurajată după seria negativă din setul secund. De acolo a urmat o altă revenire fabuloasă! A câștigat într-o manieră de-a dreptul entuzismantă următoarele 3 game-uri și a egalat la 4.

Simona a irosit o minge de break la 4-4, iar soarta setului secund s-a decis în urma unui tie-break-dramatic. Simona a avut minge de meci, însă Bertens și-a asumat riscuri și a salvat-o entuziasmant, câștigând ulterior setul.

Setul III

Simona a fost descumpănită în decisiv. Nu a mai găsit resurse și nu a mai fost revitalizată nici de intervenția lui Darren Cahill. Bertens a dominat complet decisivul și s-a impus cu 6-2, câștigând cel mai important titlu al carierei.

Halep pierde astfel cea de-a treia finală a carierei la Cincinnati, după cele din 2015 și 2017.

Pentru Simona Halep urmează turneul de la New Haven, care începe luni.

sursa: gsp.ro