Premieră în România. SC APA CTTA SA ALBA primește suportul Băncii Europene de Investiții pentru modernizarea serviciilor

108

PREMIERA: un proiect din sectorul public din Romania primeste suportul Bancii Europene de Investitii, care va imprumuta cu 12 milioane de euro Operatorul Regional SC APA CTTA SA ALBA

Banca Europeana de Investitii imprumuta 12 milioane de euro Companiei regionale de apa a judetului Alba, pentru a finanta modernizarea serviciilor de alimentare cu apa potabila si apa uzata din judetul Alba. Aceasta tranzactie este sustinuta de Fondul European pentru Investitii Strategice, inima Planului de Investitii pentru Europa.

Vicepresedintele BEI, Andrew McDowell, a declarat: „ Ma bucur sa va anunt sprijinul pentru acest proiect care va imbunatati considerabil calitatea serviciilor de apa din judetul Alba. Nu numai ca lucrarile vor avea un impact semnificativ asupra sanatatii publice, ci vor face si infrastructura locala de apa mai rentabilasi mai ecologica. Prin urmare, nu este surprinzator faptul ca aceasta se dovedeste a fi prima operatiune BEI din sectorul public din Romania pentru a beneficia de sustinerea Junker-Plan”.

De asemenea, Directorul general al companiei, Cornel-Stefan Bardan a spus:”Imprumutul de 12 milioane de euro acordat de catre BEI Operatorului Regional de apa din judetul Alba, cu garantii din partea Fondului European pentru Investitii strategice, prima operatiune BEI din sectorul public din Romania, ne va ajuta sa cofinantam, cu costuri rezonabile, proiectul major de 114 milioane de euro, prin care judetul Alba va respecta Directivele europene de apa si apa uzata”