Premieră mondială în materie de trafic. Clujul are sens giratoriu semaforizat

354

Specialiştii primăriei în materie de trafic au demonstrat încă o dată că sunt plătiţi degeaba de la bugetul local. În dorinţa de a fluidiza traficul sufocant din cel mai aglomerat cartier al municipiului Cluj-Napoca, primăria a inovat, în premieră mondială, o nouă regulă de circulaţie: sensul giratoriu semaforizat.

Primăria municipiului Cluj-Napoca a demarat în la sfârşitul lunii iunie ample lucrări de modernizare a străzii Izlazului, termenul de finalizare anunţat de reprezentanţii municipalităţii fiind 10 septembrie. Rămâne de văzut dacă va fi respectat.

Odată cu aceste lucrări de modernizare, cu binecuvântarea Comisiei de Circulaţie din cadrul primăriei, s-a dispus amplasarea unui sens giratoriu la intersecţia dintre Izlazului şi Mehedinţi chiar în faţa magazinului Big. Sensul giratoriu este aproape gata, în aceste zile RADP executând marcajele de parcare. Un aspect sesizat de mai mulţi şoferi care au avut neşansa de a trece pe la intersecţia amintită este acela că Primăria a uitat să desfiinţeze trecerea de pietoni şi semaforul existent de la Big. Prin urmare şoferii care intră în sensul giratoriu, pe direcţia Zorilor-strada Primăverii, rămân blocaţi în sens, deoarece sunt obligaţi să acorde prioritate pietonilor atunci când aceştia au verde la semafor.

Cel mai probabil că trecerea de pietoni şi semaforul vor fi mutate odată cu finalizarea lucrărilor de amenajare dar bineînţeles după întrunirea Comisiei de Circulaţie care va analiza locaţia şi distanţa faţă de sensul giratoriu. Până când vor fi realizate aceste modificări, Clujul îşi păstrează titulatura de oraşul inovaţiei pentru că la Cluj-Napoca s-a inovat sensul giratoriu semaforizat.