Premierul Spaniei, la București: Suntem popoare înfrățite. Românii muncesc din greu și se integrează foarte bine

117

Președintele Guvernului Regatului Spaniei, Pedro Sánchez, s-a aflat joi, 17 martie, în vizită, în România. El a transmis, cu această ocazie, un mesaj de recunoștință românilor care s-a ustabilit în Spania, pentru modul în care au contribuit la dezvoltarea țării. La rândul său, președintele Klaus Iohannis a menționat că comunitatea română din Regatul Spaniei, a doua cea mai mare comunitate a noastră, este foarte bine integrată și are un rol semnificativ în viața economică și socială a statului spaniol.

„România și Regatul Spaniei au dezvoltat de-a lungul timpului legături puternice, iar între cetățenii noștri există, fără nicio îndoială, legături de prietenie autentică și durabilă. Comunitatea română din Regatul Spaniei, a doua cea mai mare comunitate a noastră, este foarte bine integrată și are un rol semnificativ în viața economică și socială a statului spaniol. I-am mulțumit cu acest prilej Președintelui Sánchez pentru susținerea oferită constant cetățenilor români care trăiesc și muncesc în Spania”, a declarat Klaus Iohannis, după întrevederea cu oficialul din Spania.

La rândul său, Pedro Sánchez a subliniat că vizita este una extrem de importantă pentru Spania, în contextul în care românii stabiliți în regat au contribuit la economia Spaniei.

„Domnule președinte Iohannis, vă mulțumesc pentru ospitalitate, pentru cum ne-ați primit și pentru convorbirile avute astăzi (…) Vreau sa subliniez că vizita este foarte importantă pentru Spania, pentru că vrem să transmitem un mesaj de recunoștință celor mai bine de un milion de români care sunt în Spania, pentru modul în care au contribuit la dezvoltarea Spaniei și vrem să mulțumim și poporului român, pentru că românii muncesc din greu și se integrează foarte bine”, a declarat prim-ministrul spaniol.

Totodată, oficialul din Madrid a adăugat că România și Spania au „relații foarte bune pe plan social și comercial” și „suntem popoare înfrățite”.

„Acest lucru dovedește că suntem popoare înfrățite, avem relații foarte bune pe plan social și comercial. Există această relație de frăție, vreau să evidențiez acest lucru. Dar și din punct de vedere economic, România și Spania au relații comerciale foarte bune.

În 2020, datele indică că au avut loc schimburi comerciale de mai bine de 500 milioane de euro, dar se pot face îmbunătățiri în acest plan, atât în ce privește investițiile din Spania în România, dar și invers. În acest sens, eu cu președintele Iohannis am vorbit despre nevoia unui summit bilateral, poate în acest an, între cele doua guverne”, a completat Pedro Sánchez.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul Premierul Spaniei, la București: Suntem popoare înfrățite. Românii muncesc din greu și se integrează foarte bine apare prima dată în Main News.

Source: New feed