Preşedintele admite că Guvernul nu are bani pentru dublarea alocaţiilor: „Probabil nu se poate aplica imediat”

53

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că Legea privind dublarea alocaţiilor pentru copii "probabil că nu se poate aplica imediat", precizând, însă, că Guvernul va găsi resursele necesare în câteva luni.

"Probabil nu se poate aplica imediat, dar în câteva luni de zile Guvernul va găsi resursele", a afirmat Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni. Şeful statului a adăugat că şi el şi Guvernul doresc creşterea alocaţiilor pentru copii, dar "problema ţine de bugetul naţional".

Întrebat dacă în iulie vor exista bani pentru această majorare, Iohannis a arătat că exista dorinţa de a găsi resursele necesare.

"Cu siguranţă, dacă se taie pensiile speciale, va apărea un disponibil bugetar care poate fi, de exemplu, folosit pentru alocaţii. Dar acesta este un calcul pe care trebuie să îl facă guvernul", a arătat Iohannis.

Joi, Guvernul Orban va adopta o Ordonanţă de Urgenţă prin care va amâna intrarea în vigoare a alocaţiilor dublate, până la prima rectificare bugetară, din luna iulie.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, marţi, legea PSD privind dublarea alocaţiilor pentru copii.

Majorarea urma să intre în vigoare în luna următoare celei în care se publică în Monitorul Oficial, încă ministrul Muncii, Violeta Alexandru a anunţat că Guvernul nu va putea aplica această majorare decât din luna iulie, la rectificarea bugetară.