Președintele Consiliului Județean Timiș, în vizorul Agenției de Integritate. ANI a sesizat Parchetul General

40

Agenția Națională de Integritate (ANI) a anunțat miercuri, 25 ianuarie, că a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în cazul președintelui Consiliului Județean Timiș, liberalul Alin Nica, acuzat de conflict de interese, folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane și fals în declarații.

Acuzațiile au legătură cu cei 4 ani petrecuți de Alin Nica în funcția de primar al comunei Dudeștii Noi, potrivit Agenției de Integritate.

Concret, ANI susține că Alin Nica, în calitate de primar, a participat „la luarea unor decizii ce au adus un folos patrimonial în valoare de 132.000 lei unei entități în cadrul cărui Consiliu deținea calitatea de membru și, totodată, a emis pentru aceasta o autorizație de construcție”.

Totodată, Alin Nica, în calitate de persoană fizică, a încheiat un contract prin care a acordat 6.900 de lei unei companii cu care Primăria avea peste 10 contracte de achiziție directă.

În calitate de primar a încheiat și un contract de arendă cu o întreprindere individuală, cu care încheiase un contract de arendare, în calitate de persoană fizică”, este o altă acuzație adusă de ANI.

Nica mai este acuzat de fals în declarații, după ce a notat în declarațiile de interese din 2021 și 2022 că ocupă un post din care demisionase, iar în declarația de avere din 2020 nu a menționat că a încasat 4.636 de lei de la o întreprindere individuală, potrivit Agenției de Integritate.

Sursă foto: Alin Nica / Facebook

Articolul Președintele Consiliului Județean Timiș, în vizorul Agenției de Integritate. ANI a sesizat Parchetul General apare prima dată în Main News.

Source: New feed