Prietenul unui fost primar liberal reabilitează o cazarmă din Constanța

71

Abonat la contracte cu statul

Prietenul unui fost primar liberal reabilitează o cazarmă din Constanța

O firmă din Slobozia va reabilita unul din pavilioanele cazarmei 3416 a Ministerului Apărării Naționale din Constanța, în urma unei cereri de oferte, fără licitație electronică. Afaceristul care va încasa peste 1,6 milioane de lei de la Armată este un vechi prieten și partener de afaceri cu un cunoscut primar liberal din Constanța. De altfel, patronul firmei din Slobozia a beneficiat din plin de contracte în mandatele tovarășului său.

MApN, prin Unitatea Militară 02542 Focșani, a atribuit pe 26 iunie 2018 un contract privind „execuție lucrări de întreținere și reparații curente la pavilionul B2 din cazarma 3416 Constanța”. Beneficiară este Concivic SRL din Slobozia, care va primi pentru reparația cazarmei din Constanța 1.659.421,17 lei, fără TVA.

Concivic SRL are ca domeniu de activitate lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale și a raportat pentru anul 2017 o cifră de afaceri de 5.205.499 lei și un profit net de 11.509 lei, cu 101 angajați. Îngrijorător pentru firma plătită acum de MApN este nivelul foarte ridicat al datoriilor, de trei ori mai mare decât cel al cifrei de afaceri, respectiv 16.802.161 lei.

Zeci de milioane de euro de la stat

Patronul Concivic SRL este Constantin Negoiță, iar succesul său în afaceri și zecile de milioane de euro primite de la stat coincid cu perioada de glorie a prietenului și partenerului său de afaceri, Ionel Chiriță. Este vorba despre fostul primar PNL al orașului Hârșova, în mandatele căruia Concivic SRL a primit numeroase contracte în acest oraș.

Ulterior, Constantin Negoiță și Ionel Chiriță au devenit și parteneri de afaceri, înființând în Brașov firma Info Curier SRL. În doar câțiva ani, Concivic SRL a primit peste 100 de contracte de la stat, în valoare de circa 30.000.000 de euro. Primăria Hârșova condusă de Ionel Chiriță a fost unul din principalii clienți.

Rocsana CRISTEA