Prima ședință a Guvernului interimar. Orban: Prevenirea și combaterea coronavirusului trebuie tratate cu maximă seriozitate / Premierul retrage de la publicarea în MO ordonanțele pe fonduri europene

283

Guvernul condus de Ludovic Orban se reuneşte, joi, în prima ședință de când Executivul a fost demis prin moțiune de cenzură. Miniștrii vor discuta despre mai multe proiecte de hotărâri de guvern care vizează apărarea, justiția şi administraţia publică.

Principalele declarații din timpul ședinței de Guvern

Orban: Măsurile de prevenire și combatere a coronavirusului trebuie tratate cu maximă seriozitate

„Măsurile de prevenire și combatere a coronavirusului. Trebuie tratată cu maximă seriozitate. Am înțeles că ați avut deja comitete pentru situații de urgență, există decizii luate, OUG e publicată în MO, practic se vor derula cu procedură rapidă toate achizițiile”, a declarat Ludovic Orban, la începutul ședinței de Guvern.

Victor Costache, ministrul Sănătății: „Vă asigur că deocamdată pe teritoriul României nu există niciun caz de infecție cu coronavirus. Ultima suspiciune a fost infirmată ieri seară. E vorba despre pacientul din Reșița. (…)Săptămâna trecută a fost trecută în ședința de Guvern o ordonanță comună cu MAI pentru a reface stocul de materiale și echimpante sanitare. (…)Am instituit odată cu intrarea în vigoare a ordonanței de urgență măsurile de carantină. Absolut(n.r. toată lumea care vine din zone de focar intră în carantină 14 zile)”.

Orban retrage de la publicarea în MO ordonanțele pe fonduri europene

Premierul Ludovic Orban a anunțat că a decis să retragă de la publicarea în Monitorul Oficial a ordonanțelor de urgență care vizează programe din fonduri europene.

„Tema era mult prea sensibilă și pârâcioșii care vor să facă rău României prin blocarea fondurilor au început deja să trimită tot felul de păreri. Tema este mult prea delicată fiind vorba de fonduri europene nu avem voie să fragilizăm sub nicio formă procedurile pe care le-am gândit și mai ales planul de măsuri astfel încât ele să fie obiectul unor acte normative care să fie contestabile și discutabile(…)Vă rog să pregătiți pe fiecare dintre măsuri soluții de reglementare. Pregătiți proiect de lege și înaintăm proiectul prin intermediul grupurilor parlamentare, iar acolo unde nu e nevoie de proiect de lege se poate realiza și prin HG sau ordine de ministru. De exemplu știu că ne e nevoie de reglementare cu caracter de lege a programului de extindere a rețelei de gaze”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Știre în curs de actualizare. 

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul Prima ședință a Guvernului interimar. Orban: Prevenirea și combaterea coronavirusului trebuie tratate cu maximă seriozitate / Premierul retrage de la publicarea în MO ordonanțele pe fonduri europene apare prima dată în Main News.

Source: New feed