Primăria a hotărât ce străzi din cartierul Gheorgheni vor deveni cu sens unic. Urmează dezbatere publică pe această temă

325

Până în 11 septembrie, se află în dezbatere publică, modificarea unor reguli de circulație rutieră în cartierul Gheorgheni, mai exact instituirea de sensuri unice de circulație în cartierul Gheorgheni, pe străzile cuprinse în perimetrul străzilor Constantin Brâncuși- Bulevardul Nicolae Titulescu – Liviu Rebreanu – Albac și luarea în evidență de locuri de parcare pe partea carosabilă.

“Etapa consultării publice are loc în perioada 29 august – 11 septembrie 2017. Persoanele interesate pot trimite sesizările, observațiile, punctele de vedere la adresa de mail: [email protected] sau pot înregistra adrese scrise la Serviciul Centrul de Informare pentru Cetățeni, str. Moților nr.7 sau la orice primărie de cartier”, anunță Primăria Cluj-Napoca.

După ce vor fi adunate toate propunerile cetățenilor, va avea loc o dezbatere publică la sediul Primăriei.

Viceprimarul Dan Tarcea declara, în urmă cu aproximativ două săptămâni, că urmează să se reorganizeze circulația în cartierul Gheorgheni pentru fluidizarea circulației.

„Vom avea o dezbatere publică pentru reorganizarea circulației din cartierul Gherogheni, între străzile Constantin Brâncuși, Nicolae Titulescu, Liviu Rebreanu și Albac. Pentru că, acolo, pentru a fluidiza mai bine traficul pe toate străzile din această zonă, va trebui să instituim niște sensuri unice și să reglementăm circulația prin sensuri unice. Și vom face o dezbatere publică, o vom anunța săptămâna viitoare, când va avea loc. Toți cei care locuiesc în zona respectivă sau circulă pe acolo îi invităm să participe. Dezbaterea publică o vom face ori în interiorul cartierului ori la Primărie, dar cel mai probabil va fi la Primărie pentru că acolo avem toate condițiile să și proiectăm, să arătăm la ce ne-am gândit”, declara Tarcea la un post de radio local.

În zona Pieței Cipariu se va lărgi banda carosabilă și a fost tăiat din trotuar, măsură care a stârnit nemulțumirea clujenilor. În Piața Cipariu au mai fost și tăiați câțiva copaci, ca să facă loc benzii de circulație. Tarcea a anunțat din start că va fi redusă dimensiunea spațiului verde din intersecția Calea Turzii cu Avram Iancu. Despre copaci nu a spus însă nimic atunci.

În urmă cu aproximativ două săptămâni, Tarcea spune despre sensul giratoriu din Cipariu că “este impropriu spus sens giratoiu în Piaţa Cipariu, dar vor fi nişte lărgiri, va fi continuarea benzii dedicate de pe Nicolae Titulescu spre Piaţa Cipariu până în staţia de autobuz, pentru că acolo nu era făcută o bandă dedicată şi va fi făcut un spaţiu de stocare suplimentar, acolo unde este scuarul acela mare verde, pentru că se intră de pe două benzi pe trei. Va fi un spaţiu de stocare suplimentar, se vor lua doi metri din acel spaţiu care este făcut în mijlocul străzii, la intersecţie cu Calea Turzii şi cu Avram Iancu. Se va crea o bandă suplimentară, de pe trei benzi să se intre pe trei benzi”.