Primăria Bacău face deszăpezire cu utilaje proprii. Negocierea pentru contract se va face abia pe 14 ianuarie

81

În continuare, municipiul Bacău nu are un contract de deszăpezire valabil pentru acest sezon de iarnă. După ninsorile abundente de azi noapte, șoferii au mers dimineață cu viteză redusă prin oraș, pentru a compensa lipsa de intervenție a autorităților.

„La acest moment se acționeză cu 27 de utilaje și 90 de oameni în teren care intervin pe trotuare”, a declarat pentru Ziarul de Bacău Marcelin Șolot, director al Direcției de Salubrizare din cadrul Primăriei.

deszapezire bacau 1 zapada bacau deszapezire bacau 3 deszapezire bacau 2

Cum licitația făcută de primărie s-a soldat cu un eșec, pentru că singura firmă care s-a prezentat nu a respectat caietul de sarcini, procedura impune o negociere directă, dar nici aceasta nu a avut loc până în acest moment, deși fusese anunțată pentru data de 4 ianuarie.

Mai exact, firmele care au fost invitate să participe, 7 la număr, se vor prezenta pe 14 și 15 ianuarie la negociere. Printre acestea se numără societățile care au mai avut contracte cu municipalitatea: Rad Trans, Fair Play, Conextrust, Rustrans și nu numai. Negocierea se va face în cadrul sumei anunțate anterior la licitație, adică un contract de 4,1 milioane de lei fără TVA.

Conducerea primăriei dă vina pe modificările legislative privind licitațiile publice pentru faptul că nici la acest moment nu există contract de deszăpezire.

Primăria Bacău a remis presei un comunicat, în care se precizează că se acționează la acest moment cu peste 30 de utilaje de intervenție (inclusiv utilaje aparținând Societății de Servicii Publice Municipale): autospeciale cu lamă și împrăștietor, buldoexcavatoare, utilaje cu plug, autocisterne de împrăștiat clorură de calciu, miniexcavatoare, urmând ca pe parcursul zilei să fie suplimentat numărul acestora, dacă situația o va impune.

Având în vedere prognoza meteorologică emisă de către Administrația Națională de Meteorologie, valabilă până vineri, 11.01.2019, ora 12:00, în județul Bacău, vor fi perioade cu precipitații sub formă de ninsori și se va depune strat local consistent de zăpadă.

În noaptea de joi spre vineri (10/11) și pe parcursul zilei de vineri (11 ianuarie), vor fi intensificări temporare ale vântului în jumătatea de est a județului și la munte, cu viteze mai mari de 55 … 65 km/h, ce va viscoli ninsoarea.

Municipiul Bacău intervine, prin Direcția Salubrizare, Agrement, Parcuri, pentru deszăpezirea căilor rutiere din Municipiul Bacău, din noaptea de miercuri spre joi (09/10).

Sunt asigurate stocurile de antiderapant și materialele pentru deszăpezire pentru sezonul rece 2019: 70 tone de clorură de calciu, 150 de tone de sare și 700 tone de antiderapant.

Potrivit Primăriei Bacău, nu sunt probleme în ceea ce privește asigurarea serviciilor publice: apă, încălzire, curent etc. De asemenea, s-au luat măsuri pentru înștiințarea agenților economici cu privire la atribuțiile ce le revin privind deszăpezirea căilor de acces/a trotuarelor din fața magazinelor/sediilor, agenții Poliției Locală a Municipiului Bacău fiind în teren pentru monitorizare/verificare.

Anunțuri publicitare