Primăria calculează cât poate da ajutoare de urgență pentru locatarii blocului distrus de explozie

55

Familiile ale căror apartamente au fost afectate de explozia din 31 octombrie vor primi ajutor financiar de la Primăria Piatra Neamț. Banii vor fi alocați de la bugetul local în măsura în care sumele se vor încadra în bugetul pentru luna noiembrie. În caz contrar, se va cere Consiliului Local o rectificare bugetară, astfel încât oamenii să poată începe curățenia și amenajarea locuințelor distruse. Potrivit primarului Dragoș Chitic, ieri după amiază s-a luat legătura cu toți locatarii blocului și s-a constat că în scara în care a avut loc explozia sunt 19 apartamente, dar numai 12 din ele erau locuite efectiv (26 de locatari). S-a permis accesul în interior, pentru ca oamenii să-și ia actele și lucruri de strictă necesitate, apoi, pe la ora 18, accesul în bloc a fost interzis.

S-a oprit accesul în bloc, din cauza întunericului pentru că scara era debranșată de la gaz și de la curent. Inspecția în Construcții a fost acolo și am fost anunțat că nu sunt probleme de ordin tehnic, se poate locui în continuare acolo, ceea ce este un lucru bun. Astăzi, la 9, personalul DAS împreună cu președintele de asociație s-au întâlnit la fața locului și urmează să facă, în măsura în care va fi posibil ca acces, o evaluare și anchete sociale la fiecare apartament și familie în parte, pentru a stabili ajutoarele sociale de urgență care vor fi acordate de primărie. Aștept rezultatul acestei evaluări, să vedem despre ce sume este vorba și vom interveni cu ajutoare de urgență pentru a-i sprijini pe oameni. Sper să depășim cu bine această situație. Monitorizăm în continuare situația”, a declarat primarul Dragoș Chitic.

De asemenea, locatarii din scara afectată au solicitat primăriei asigurarea pazei bunurilor, ceea ce cade în sarcina Poliției Locale Piatra Neamț până la loc comanda. Documentele pentru acordarea ajutoarelor de urgență vor fi întocmite tot de reprezentanții Direcției de Asistență Socială, astfel încât oamenii să poată să se apuce de reparații cât mai curând posibil. (I.Ș.)

The post Primăria calculează cât poate da ajutoare de urgență pentru locatarii blocului distrus de explozie appeared first on Stiri.