Primăria Capitalei acordă TCM un împrumut de 20 milioane lei pentru Pasajul Doamna Ghica și Prelungirea Ghencea

94

Consiliul General al Capitalei a aprobat miercuri, 18 mai, într-o ședință extraordinară, un împrumut de 20 milioane lei către Trustul de Clădiri Metropolitane, în vederea continuării lucrărilor la Pasajul Doamna Ghica și Prelungirea Ghencea. Compania municipală trebuie să înapoieze fondurile în termen de 1 an. 

Începute în anul 2019, cu termene de finalizare 24 luni, respectiv 12 luni, lucrările de modernizarea a Bulevardului Prelungirea Ghencea și cele de construcție a Pasajului Doamna Ghica sunt încă departe de a fi finalizate. Pe lângă motivele deja cunoscute, legate de lipsa finanțării și capacitatea slabă a constructorului – Trustul de Clădiri Metropolitane – noi blocaje au apărut din cauza exploziei prețurilor la materialele de construcții.

Așadar, sumele prevăzute în contractele încheiate de administrația Firea sunt insuficiente pentru acoperirea cheltuielilor companiei municipale. Practic, dacă TCM ar continua lucrările ar ajunge, mai devreme sau mai târziu, în faliment.

20 milioane lei pentru TCM

Primăria Capitalei a căutat soluții pentru rezolvarea problemei, astfel că în următoarele zile urmează să fie aplicate prevederi din OUG 47, care permite autorității publice indexarea anumitor tarife, în raport cu scumpirile calculate de INSSE. Chiar și așa, banii nu sunt suficienți, astfel că a fost nevoie de aprobarea unui împrumut de 20 milioane lei.

Conform unui amendament al primarului general, Nicușor Dan, 5 milioane de lei vor merge pentru activitatea curentă, 5 milioane lei pentru derularea lucrărilor la pasajul Doamna Ghica şi 10 milioane lei pentru proiectul Prelungirea Ghencea – Domneşti şi supralărgirea Bulevardului Ghencea, între Strada Braşov şi terminalul liniei de tramvai 41. În ceea ce privește celelalte tronsoane, edilul a explicat că urmează să fie realizată o nouă evaluare a costurilor, care va sta la baza aprobării unor noi indicatori tehnico-economici.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Articolul Primăria Capitalei acordă TCM un împrumut de 20 milioane lei pentru Pasajul Doamna Ghica și Prelungirea Ghencea apare prima dată în Main News.

Source: New feed