Primarii încep să nu mai plătească nemunca

251

Argeşul numără peste 8.000 de persoane care primesc ajutor social (venit minim garantat). În ultima vreme au apărut tot mai multe semnale legate de faptul că unii dintre beneficiari nu doar că nu prestează orele de muncă în folosul comunităţii prevăzute de lege, dar mai fac caz – a se citi postări pe Facebook – de viaţa bună pe care o duc, inclusiv prin deplasări scumpe cu avioane în străinătate.

În acest context, tot mai mulţi primari au început să îi ia la ochi pe cei care păcălesc statul (desigur, mult timp aceste persoane au fost folosite şi ca masă de manevră la vot…). Astfel, după ce primarul de la Bughea de Jos, Dorel Tănăsescu, a refuzat să mai plătească ajutoare sociale unor asistaţi care nu numai că nu-şi realizau orele de muncă, potrivit Legii 416, dar se mai şi plimbau în străinătate cu avionul, a venit vremea primarului din Sălătrucu, Nicolae Langer, să ia aceeaşi decizie. „Nu putem decât să-i felicităm pe aceşti edili şi să ne dorim ca numărul acelora care nu vor mai plăti nemunca să crească până la 102”, a spus Simona Brătulescu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean.

(Visited 43 times, 43 visits today)

Citeşte şi

Ce ar fi să urmăm modelul francez pentru cerşetori… 17 locuri de joacă, la modernizare Trei pentru şefia Agriculturii argeşene Noi reguli pentru executările silite Serviciul de ridicare a maşinilor, în aşteptare Alternativă la pistele din centru Doru Smădu – ales viceprimar la Domneşti Neputinţele Consiliului Judeţean Primarii au două noi misiuni