Profesorul Marius Stamate a încetat protestul. Explicațiile universitarului

116

Prof.univ.dr.ing. Marius Stamate a încetat greva foamei, în care se afla de 9 zile. Într-un comunicat de presă, universitarul a explicat decizia de încetare a protestului de la Universitatea „Vasile Alecsandri” din Bacău.

Profesorul Marius Stamate (foto Facebook)

„Începând cu data de 16 septembrie 2017, ora 14.00, acțiunea mea individuală extremă de protest prin GREVA FOAMEI încetează. Pe durata celor 8 zile și jumătate cât a durat această acțiune am descoperit mulți prieteni, cărora le mulțumesc pentru sprijin, dar am constatat că există și foarte, foarte multă frică. Din păcate după 8-9 ani de conducere sub un regim de teroare, acest lucru a lăsat urme adânci în mentalitatea colegilor”, afirmă Marius Stamate, într-un comunicat de presă.

Universitarul s-a declarat dezamăgit de lipsa de dialog cu care s-ar fi confruntat pe durata protestului. „Ignorarea unui protest de așa anvergură și dramatism denotă cel puțin o pervertire a calității umane dar și a actului de conducere și de solidaritate sindicală și ne mai indică un lucru…. o siguranță deosebită – «nouă nu ni se poate întâmplă nimic» – cum nu s-a întâmplat nici până acum, pentru că fie din inerția organelor statului care veghează la respectarea legilor, fie prin indiferența sau acoperirea și protecția unor persoane din eșalonul 2 din Ministerul Educației Naționale lucrurile au putut să derapeze de la legalitate într-o așa mare măsură”, apreciază Stamate.

Vineri, 8 septembrie 2017, profesorul universitar Marius Stamate, de la Universitatea „Vasile Alecsandri” Bacău a decis să intre în greva foamei, ca protest față de o serie de nedreptăți la care susține că este supus.