PROGNOZA METEO pentru următoarele zile. Se anunţă ploaie, lapoviţă şi ninsoare în toată ţara

130

PROGNOZA METEO LA NOAPTE Vremea va fi închisă și temporar vor fi precipitații în cea mai mare parte a țării, local mai însemnate cantitativ, cu precădere în zonele deluroase și montane din sud (unde se vor cumula în general între 15 și 25 l/mp). Acestea vor fiîndeosebi sub formă de ninsoare în cea mai mare parte a Moldovei și se va depune strat nou de zăpadă consistent, predominant sub formă de lapoviță și ninsoare în Maramureș și Transilvania, mixte în Oltenia, Muntenia, Crișana și pe arii restrânse în Banat, în timp ce în Dobrogea vor fi mai ales ploi. La munte vor predomina ninsorile, iar la peste 1500 m vor fi intensificări temporare ale vântului, cu rafale de 60...80 km/h, viscolind și troienind zăpada. Vor fi depuneri semnificative de polei în zona de câmpie a Munteniei, dar pe arii restrânse și în restul regiunilor, cu precădere în estul Olteniei și sud-estul Moldovei. Vântul va mai avea intensificări temporare în sudul și sud-estul teritoriului cu viteze de în general de 50...55 km/h. Temperaturile minime se vor situa între -9 și 0 grade, mai ridicate pe litoral, până la 5 grade.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI va fi închisă. Vântul va diminua în intensitate - rafale în jur de 35...45 km și se vor semnala precipitații (6...10 l/mp) sub formă de ploaie și depuneri de polei, cu tendință de transformare în lapoviță sau ninsoare îndeosebi spre dimineață. Temperatura minimă va fi de -3...-2 grade.

PROGNOZA METEO VINERI. Vremea va fi închisă și temporar se vor semnala precipitații, ziua în sud-vest, local în sud și est și izolat în rest, iar noaptea în cea mai mare parte a țării. În Banat, Oltenia și zona deluroasă a Munteniei, precum și în zona montană aferentă, cantitățile de apă vor depăși local 15...20 l/mp și izolat 30 l/mp. În regiunile sudice și sud-estice vor predomina ploile, în nordul și centrul Moldovei va ninge și trecător vor fi posibile ploi și lapoviță, iar în restul teritoriului se vor semnala precipitații mixte. La munte, la altitudini joase, precipitațiile vor fi în special sub formă de lapoviță și trecător ploaie, iar la peste 1500 m va ninge. Local, vor fi depuneri de polei în special în Muntenia și în jumătatea de sud a Moldovei. Vântul va prezenta intensificări în jumătatea de sud a teritoriului, în general cu viteze de 55...60 km/h, dar și pe crestele montane, unde ninsoarea va fi temporar viscolită, iar în restul teritoriului va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între -7...-6 grade în nordul Moldovei și 7...8 grade în sudul litoralului, iar cele minime se vor situa, în general, între -7 și 3 grade.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI. Temporar vor mai fi precipitații, dar slabe cantitativ, sub formă de lapoviță și ninsoare dimineața, apoi mai ales ploaie. Vor mai fi depuneri de polei. Vântul va sufla în general moderat, temporar cu unele intensificări ce vor atinge la rafală viteze de 55 km/h. Temperatura aerului nu va avea variații semnificative, astfel maxima va fi de -2...-1 grad, iar în dimineața zilei de sâmbătă se va înregistra în jur de -1 grad.

PROGNOZA METEO SAMBATA Vremea va fi în general închisă și temporar se vor semnala precipitații în toate regiunile, izolat însemnate cantitativ mai ales la munte. În nord-estul, vestul și nord-vestul teritoriului, precum și în zonele de munte vor predomina ninsorile, în centru vor fi precipitații mixte, iar în sud și sud-est, ziua vor fi mai ales ploi, iar noaptea și ninsori sau lapoviță. Pe arii restrânse vor fi depuneri de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare pe creste, unde va viscoli ninsoarea, iar în prima parte a intervalului și în regiunile sudice. Temperaturile maxime se vor încadra între -5 grade in nordul Moldovei și 9..10 grade in Dobrogea, iar cele minime se vor situa, în general, între -6 și 1 grad. Izolat se va semnala ceață.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI va fi închisă. Temporar se vor semnala precipitații, sub formă de ploaie ziua, când vor mai fi depuneri de polei și mixte noaptea. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la începutul intervalului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 2 grade, iar cea minimă va fi de -2...-1 grad.

PROGNOZA METEO DUMINICA Vremea va fi apropiată de normalul termic al perioadei în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi mai mult noros în vest, nord și centru și va avea înnorări temporare în rest. În prima parte a intervalului, izolat, se vor semnala precipitații slabe, predominant sub formă de ninsoare, cu precădere în sud-est. Dimineața și mai ales noaptea, în special în regiunile extracarpatice, local se va forma ceață. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, iar spre sfârșitul intervalului și în sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 și 6 grade, iar cele minime, în general, între -11 și 0 grade.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI Cerul va fi temporar noros, iar la începutul intervalului vor fi condiții pentru precipitații slabe, mai ales sub formă de ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 3 grade, iar cea minimă va fi de -5...-4 grade. Mai ales în a doua partea a intervalului se va semnala ceață.

PROGNOZA METEO LUNI Vremea se va încălzi ușor în cea mai mare parte a țării. În jumătatea de vest cerul se va înnora, iar aria precipitațiilor se va extinde, în timp ce în restul teritoriului înnorările vor fi temporare, iar probabilitatea de precipitații va fi scăzută. Acestea vor fi mai ales sub formă de ninsoare la munte și predominant ploi în rest. Izolat vor fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, dar și în sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 și 9 grade, iar cele minime între -8 și 5 grade. În zonele joase, local se va semnala ceață.

VREMEA ÎN BUCUREŞTI Cerul va fi temporar noros și mai ales dimineața și noaptea se va semnala ceață. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi în jur de 3 grade, iar cea minimă de -3...-1 grad. DE MARTI PANA JOI Temperatura aerului va fi în creștere, iar probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată în majoritatea regiunilor.

Citeşte şi Prognoză meteo specială pentru Bucureşti: Ploaie, depuneri de polei, lapoviţă şi ninsoare în următoarele zile