PROGNOZA METEO pentru zilele următoare. Anomalii termice în România. Maximele ajung la 17 grade Celsius

157

PROGNOZA METEO DUMINICĂ NOAPTE. Vremea va fi rece în majoritatea zonelor, cu minime termice între -12...-11 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 2...3 grade în sudul Banatului. În vestul și nord-vestul țării nebulozitatea se va extinde, vor fi precipitații mixte care vor favoriza depunerile de polei, la munte vor predomina ninsorile, iar vântul se va intensifica local, cu viteze de peste 80...90 km/h pe creste, unde va viscoli zăpada. În restul teritoriului cerul va avea înnorări trecătoare, iar vântul va sufla slab și moderat.

PROGNOZA METEO DUMINICĂ NOAPTE BUCUREŞTI. Va fi o noapte mult mai rece decât precedenta, cu minimă termică de -5...-3 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat.

PROGNOZA METEO LUNI. Vremea se va încălzi din nou în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai ales în prima parte a zilei, cu precădere în nord-vest, unde vor mai fi precipitații slabe, ploi în zonele joase și mixte în Munții Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, ce pot favoriza depunerile de polei. Vântul va prezenta intensificări la munte, mai susținute pe creste, unde vitezele vor depăși 80...90 km/h și zăpada va fi spulberată, dar local și în regiunile vestice cu rafale de 50...55 km/h, în timp ce în restul zonelor va sufla slab și moderat, cu intensificări izolate. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 2 grade in estul Transilvaniei și 12 grade in Dealurile Banatului si ale Crisanei, iar cele minime între -7...-6 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 7...9 grade în Dealurile de Vest. Pe arii restrânse va fi ceață.

PROGNOZA METEO LUNI BUCUREŞTI. Vremea se va încălzi, astfel că maxima termică va fi de 9...10 grade, iar minima de 0...1 grad. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat.

PROGNOZA METEO MARŢI. Vremea va deveni mult mai caldă decât în mod normal pentru a doua decadă a lunii decembrie în cea mai mare parte a țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări în cursul nopții în vestul extrem și în nord-vest unde pe arii restrânse va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, cu precădere în masivele nordice, dar local și în regiunile vestice. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 8..9 grade in estul Transilvaniei și 17 grade in dealurile Banatului, iar cele minime între -1 și 9 grade, mai coborâte în depresiunile Carpaților Orientali spre -5 grade. Se va semnala ceață, în orele dimineții cu precădere în depresiuni și în sudul Olteniei, iar noaptea cu caracter local în sud, centru și est.

PROGNOZA METEO MARŢI BUCUREŞTI. Vremea va fi predominant frumoasă și va deveni mult mai caldă decât în mod normal pentru această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 14...15 grade, iar cea minimă de 2...4 grade. În a doua parte a nopții vor fi condiții de ceață.

PROGNOZA METEO MIERCURI. Deși valorile termice vor marca o scădere față de intervalul precedent în vestul, centrul și nordul țării, vremea se va menține mai caldă decât în mod normal pentru această dată. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 5 grade si 16 grade , iar cele minime se vor situa între -1 și 7 grade. Cerul va avea înnorări și va ploua în vest și în nord-vest, iar noaptea local și în restul teritoriului. În a doua a parte a intervalului, în nord și la munte, trecător, precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane. În zonele joase de relief, mai ales dimineața, pe spații mici va fi ceață.

PROGNOZA METEO MIERCURI BUCUREŞTI. Vremea va fi în continuare mult mai caldă decât în mod obișnuit pentru această dată. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 14 grade, iar cea minimă va fi de 3...5 grade.

PROGNOZA METEO JOI. Vremea se va menține caldă pentru această dată. Cerul va avea înnorări temporare și pe arii restrânse va ploua, ziua în regiunile estice și sud-estice, iar noaptea în cele vestice și nord-vestice. Izolat, la munte vor fi precipitații mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări, îndeosebi pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 și 14 grade, iar cele minime între -6 și 6 grade. Izolat vor fi condiții de ceață.

PROGNOZA METEO JOI BUCUREŞTI. Vremea se va menține mult mai caldă decât în mod obișnuit pentru această dată. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 13...14 grade, iar cea minimă va fi de 0...2 grade.

PROGNOZA METEO. De vineri până duminică, vremea va fi în continuare mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă. Probabilitatea de precipitații va fi ridicată la început în regiunile intracarpatice, apoi și în restul teritoriului.

Citeşte şi Informare meteo de VREME REA în toată ţara: Vânt, viscol, lapoviţă şi ninsoare