PROGNOZA METEO. Precipitaţii în toată ţara. Unde va ploua şi în ce zone va ninge

93

Vineri noapte, în zona Munţilor Banatului, în Carpaţii Meridionali şi de Curbură vor fi precipitaţii predominant sub formă de ninsoare şi se vor cumula cantităţi de apă de 15...20 l/mp şi izolat 30...35 l/mp. În zona înaltă stratul de zăpadă nou depus va fi consistent, iar vântul va avea intensificări cu rafale de 65...70 km/h, viscolind şi troienind zăpada. În nordul Olteniei şi al Munteniei vor fi mai ales ploi, în cantităţi de 15...25 l/mp, determinând topirea stratului de zăpadă. Vor fi depuneri de polei pe arii extinse în Muntenia, local în Oltenia şi în sudul Moldovei. â

Citeşte şi PROGNOZA METEO pentru următoarele zile. Se anunţă ploaie, lapoviţă şi ninsoare în toată ţara

În restul teritoriului, depuneri de polei vor fi temporar, pe spaţii mai mici. Vântul va prezenta intensificări în jumătatea de sud a teritoriului, cu rafale de 55...60 km/h şi izolat 70 km/h. Temperaturile minime se vor încadra între -8 grade în nordul extrem al Moldovei şi 6 grade în sudul litoralului.

BUCURESTI:

Vremea va fi închisă. Vor fi precipitaţii predominant sub formă de ploaie, slabe cantitativ, dar continue şi vor fi depuneri semnificative de polei. Vântul va avea intensificări temporare cu rafale de 45...55 km/h. Temperatura aerului, fără variaţii pe parcursul nopţii, va fi de -1...0 grade.

Sâmbătă

ŢARĂ:

Vremea va fi în general închisă şi se vor semnala precipitaţii în toate regiunile, în general moderate cantitativ în prima parte a zilei în special în sudul ţării şi la munte. În nordul, în centrul şi în vestul teritoriului, precum şi în zonele de munte vor predomina ninsorile, iar în sud şi sud-est vor fi mai ales ploi. Local în Muntenia şi în jumătatea de sud a Moldovei şi pe spaţii mai mici în rest vor fi depuneri de polei. Noaptea aria precipitaţiilor -în general slabe- va fi în restrângere către nordul ţării; vor predomina ninsorile, iar în Moldova se vor menţine condiţiile de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare pe creste, unde va viscoli ninsoarea, iar în prima parte a intervalului şi în regiunile sud-sud-estice. Temperaturile maxime se vor încadra între -5 grade în nordul Moldovei şi 8...9 grade pe litoral; minimele termice de duminică dimineaţă vor fi cuprinse -8 şi 2 grade. Local şi temporar se va forma ceaţă.

BUCURESTI:

Vremea va fi în general închisă. La începutul zilei vor mai fi precipitaţii slabe, mai ales ploaie, iar seara şi noaptea se va forma ceaţă. Depunerile de polei se vor menţine. Vântul va sufla în general moderat, cu cel mult 30...35 km/h. Temperatura maximă va fi de 1...2 grade, iar cea minimă de duminică dimineaţă de -1...0 grade.

DUMINICA

ŢARĂ:

Vremea se va ameliora, iar regimul termic va fi apropiat de cel normal al perioadei în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi temporar noros, va ninge slab, izolat în nord şi la munte, iar la începutul zilei în sud-estul teritoriului vor fi precipitaţii mixte. Local, mai ales dimineaţa şi noaptea, se va forma ceaţă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în cursul nopţii la munte, în vest şi în sud-vest. Temperaturile maxime se vor încadra între -3 şi 7 grade, iar cele minime, în general, între -10 şi 0 grade.

BUCURESTI:

Cerul va fi temporar noros, însă vor fi condiţii de ceaţă. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 3 grade, iar cea minimă de luni dimineaţa va fi de -6...-5 grade.

LUNI

Vremea se va încălzi în cea mai mare parte a ţării. În jumătatea de vest, treptat cerul se va înnora, iar aria precipitaţiilor se va extinde. Vor fi mai ales ploi, exceptând zona montană înaltă, unde vor fi şi lapoviţe sau ninsori. Local în zona montană, cu precădere în Carpaţii Occidentali, se pot cumula cantităţi de apă de 10...15 l/mp. În restul teritoriului, înnorările vor fi temporare şi pe arii restrânse, mai ales noaptea, se vor semnala precipitaţii slabe, îndeosebi ploi sau burniţe. Izolat vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, iar la cote mai reduse şi în regiunile vestice, nord-vestice şi pe litoral. Temperaturile maxime se vor încadra între -3 grade în nordul Moldovei şi 10 grade în Banat şi Dobrogea, iar cele minime, în general, între -4 şi 4 grade. În zonele joase, îndeosebi din sudul şi estul teritoriului, local se va semnala ceaţă.

BUCURESTI:

Cerul va fi temporar noros şi -mai ales dimineaţa şi noaptea- se va semnala ceaţă. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 5 grade, iar cea minimă va fi de -2...-1 grad.

TENDINŢA:

MARTI - În majoritatea zonelor, dar în special în dealurile sudice şi în Dobrogea, vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit la sfârşit de ianuarie; temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 2 şi 12 grade, iar cele minime, între -3 şi 7 grade. Cerul va fi temporar noros şi local în regiunile sudice şi estice vor fi ploi, care vor fi avea şi caracter de aversă, iar la munte şi în zonele nordice şi centrale, pe arii restrânse vor fi precipitaţii mixte. Izolat vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, dar şi în sud-estul teritoriului. În zonele joase va fi ceaţa, izolat persistentă.

MIERCURI, JOI si VINERI - Valorile termice vor fi, în general, mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă din an. Îndeosebi în prima parte a intervalului, probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi ridicată. În zonele joase vor fi condiţii de ceaţă.