Programele „Family Start” și „Student Invest”, pregătite de Guvern / Anunțul ministrului Familiei

117

Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Gabriela Firea, a anunțat joi, 21 aprilie, că forma programelor „Family Start” și „Student Invest”, din pachetul „Sprijin pentru România”, a fost stabilită și că Guvernul analizează, în acest moment, criteriile de acordare a creditelor.

Știu că mulți tineri sunt nerăbdători. După aprobarea proiectelor în ședința de Guvern, vom putea acorda primele credite”, a scris Gabriela Firea, pe Facebook.

Gabriela Firea a precizat că cele două programe sunt susținute inclusiv de ministrul Finanțelor, Adrian Câciu. Totodată, ministrul a precizat că a avut o întâlnire de lucru cu Stere Farmache, Andreia Surcel și Ciprian Costea, reprezentanți ai Fondului Român de Contragarantare.

Am stabilit forma proiectelor și suntem pe ultima sută de metri cu toate criteriile de acordare a acestor programe. Ne dorim să avem cât mai mulți tineri care să poată accesa aceste credite care au condiții mai avantajoase”, a adăugat ministrul Familiei.

Programul Family Start prevede un credit maxim garantat de stat de 75.000 de lei pentru tinerii care vor să „își organizeze nunta, să acopere cheltuielile cu educația copiilor sau să cumpere mașini de familie, cu 7 locuri”, după cum a precizat Gabriela Firea.

În ceea ce privește programul Student Invest, creditul garantat de stat va avea o valoare de 50.000 de lei și va fi acordat tinerilor înscriși la facultate în România, pentru plăți legate de taxele de studii sau chiria pe perioada studiilor.

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Articolul Programele „Family Start” și „Student Invest”, pregătite de Guvern / Anunțul ministrului Familiei apare prima dată în Main News.

Source: New feed