Programul ÎPS Teodosie, la început de An Nou Bisericesc

138

Programul ÎPS Teodosie, la început de An Nou Bisericesc

ÎPS Teodosie

Conform hotărârii Sinodului I ecumenic, la data de 1 septembrie, creştinii încep un an nou bisericesc, în amintirea momentului în care Hristos îşi începe activitatea de propovăduire, prin citirea unui text din profetul Isaia în sinagogă. Totodată, în decursul unui an bisericesc, se face aducere aminte de întreaga activitate pământească a Mântuitorului, ca şi cum fiecare credincios ar retrăi, an de an, momentele importante ale activităţii de răscumpărare a lui Iisus Hristos.

La început de nou an bisericesc, sâmbătă, 2 septembrie, de la ora 8,00, Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, va săvârși Sf. Liturghie arhierească la mânăstirea Strunga. După slujbă, Arhiepiscopul Tomisului va oficia slujba parastasului la împlinirea a 40 de zile de la mutarea la cele veșnice a duhovnicului mânăstirii Strunga, Părintele Cleopa, și la 13 ani de când a trecut la Domnul vrednicul de pomenire Lucian Florea, Arhiepiscop al Tomisului între anii 1990-2001.

Duminică, 3 septembrie, de la ora 8.30, IPS Teodosie va oficia Sf. Liturghie arhierească la mânăstirea „Sf. Dionisie cel Smerit” de la Peștera Liliecilor, din apropierea localității Târgușor.

Florentina BOZÎNTAN