PSD a depus moţiune simplă împotriva ministrului Finanţelor, Florin Cîţu. Se va vota săptămâna viitoare

52

PSD a anunţat, luni, în plenul Senatului, depunerea moţiunii simple intitulate "Guvernarea PNL, numele tău este austeritate" prin care cer demiterea ministrului Finanţelor Publice, Florin Cîţu.
"Grupul parlamentar al PSD din Senat depune moţiunea simplă cu titlul "Guvernarea PNL, numele tău este austeritate", a declarat Eugen Teodorovici, fostul ministru de Finanţe din Guvernul Dăncilă, în plenul Senatului. În context, preşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu, a propus programarea dezbaterii moţiunii luni, săptămâna viitoare.
"Potrivit art. 166, la moţiunile simple termenul maxim este de şase zile, în consecinţă, eu vă propun să fie săptămâna viitoare, probabil luni, să programăm moţiunea simplă. După verificare vă voi anunţa dacă au fost semnăturile necesare", a spus Meleşcanu.
Ministrul Finanţelor Publice a declarat, după preluarea mandatului, că economia României a fost condusă în ultimii trei ani în stilul Al Capone, cu un buget prezentat în Parlament și altul arătat baronilor locali.
Acesta a mai spus că ia în calcul sesizarea organelor competente și că, fără o intervenție, deficitul bugetar va depăși 4% din PIB în acest an.
În replică, fostul ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, l-a acuzat pe succesorul său că a provocat scăderea leului în raport cu euro prin declarațiile sale legate de situația financiară a țării.