PSD îl trimite pe Virgil Popescu „la muncă”: Pe piața energiei lipsește marfa, nu se încheie contracte

70

Purtătorul de cuvânt al Partidului Social Democrat (PSD), Ștefan Radu Oprea, i-a cerut marți, 20 septembrie, ministrului Energiei, Virgil Popescu, să pună în aplicare „de urgență” o prevedere din Ordonanța de Urgență pentru plafonarea prețurilor la energie electrică, pentru a tempera creșterea costurilor la facturi.

Ordonanța pe energie aduce mai multe elemente de noutate, dar unul mi se pare extrem de important: obligația companiilor producătoare de energie (Hidroelectrica, Nuclearelectrica, CEO etc.) să încheie contracte bilaterale cu furnizorii de energie și cu companiile mari”, a scris purtătorul de cuvânt al social-democraților, pe Facebook.

Radu Oprea susține că ministrul Energiei trebuie să mandateze reprezentanții statului din Adunarea Generală a Acționarilor din companiile producătoare de energie, „în regim de urgență”, pentru a realiza „planurile de vânzare pe 5 ani și a semna contracte bilaterale cu furnizorii de energie și cu companiile din România”.

Astăzi, pe piața energiei lipsește marfa, nu se încheie contracte. Să nu se mai mire ministrul Popescu că prețurile furnizorilor sunt mari. Legile pieței libere (sau liberalizată, care îi place atât de mult ministrului Popescu) spun că în lipsa ofertei prețurile cresc.

Încheierea rapidă a contractelor bilaterale, la prețuri corecte, este soluția care ar tempera creșterea prețurilor la energie prin recâștigarea încrederii furnizorilor, companiilor și clienților casnici. Deci, la muncă, dle. Virgil Popescu”, a adăugat senatorul social-democrat.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: Facturi mari la energie. Popescu, apel la ANRE să îşi facă treaba

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul PSD îl trimite pe Virgil Popescu „la muncă”: Pe piața energiei lipsește marfa, nu se încheie contracte apare prima dată în Main News.

Source: New feed