(Publicitate electorală) Nicușor Dan dezvăluie caracatița Pandele-Firea de la nivelul Primăriei Capitalei

19

Candidatul la Primăria Capitală Nicușor Dan a prezentat astăzi, într-o conferință de presă, o schemă a cumetriilor de la nivelul Primăriei Capitalei. Nicușor Dan a arătat că schema a fost implementată de cuplul Pandele-Firea la Primăria București, după ce aceasta fost gândită și testată la Voluntari.

De asemenea, în cadrul conferinței, Nicușor Dan a oferit o replică PSD și anturajului Gabrielei Firea care au declanșat în aceste zile o adevărată campanie de denigrare la adresa sa.”PSD nu are pic de rușine”Candidatul susținut de PNL și USR-PLUS a arătat că PSD nu are calitatea morală să dea lecții despre corupție, acuzând acest partid de lipsă de decență și de rușine. ”Mi se pare culmea tupeului ca PSD-ul să-mi dea mie lecții despre corupție. Partidul care a pus pe liste pe Petre Roman, inculpat în dosarul Mineriadei pentru crime împotriva umanității.

Partidul care a pus pe liste pe Dumitru Dragomir, condamnat în primă instanță pentru trafic de influență. Partidul care candidează la Sectorul 3 cu un om care a făcut parte din aparatul de repesiune de la 10 august. Partidul care a scos din pușcării violatori și tâlhari. Partidul care a vrut să modifice Codul Penal și Codul de Procedură Penală. Partidul care a vrut să-l scoată din pușcărie pe liderul lor, Liviu Dragnea. Acest partid îndrăznește azi să vorbească de corupție? Adică, chiar nu mai e o minimă decență, o minimă rușine în țara asta?”, s-a întrebat retoric Nicușor Dan.Totodată, acesta a declarat că le va face plângere penală parlamentarilor PSD care au făcut un denunț pe numele său la DNA.

Candidatul de dreapta a arătat că acest demers să bazează pe faptul că ”cine face plângere penală știind că minte, este un infractor”.Schema cumetriilor de la nivelul Primăriei Capitalei Nicușor Dan a prezentat în continuare o schemă cu 33 de nume de la nivelul Primăriei Capitalei, promovați în diferite funcții de conducere pe criteriul că ar fi ruda, vecinul sau cunoștința cuplului Pandele-Firea. Din această schemă fac parte persoane precum Speranța Cliseru, cunoscută de publicul larg pentru evenimentele din 10 august, când a îndeplinit funcția de prefect. Totodată, aceasta a fost implicată în dosarul ”Flota”, alături de Florentin Pandele, soțul Gabrielei Firea.

Pe lista prezentată de Nicușor Dan se mai regăsesc directorul Poliției Locale, dar și mai mulți directori ai companiilor municipale înființate de Primarul Capitalei. De asemenea, din schemă mai fac parte nașa cuplului Pandele-Firea, surorile Gabrielei Firea, rude, vecini și cunoștințe ale Primarului Capitalei. Salarii duble și avantaje pentru caracatița Pandele-FireaÎn opinia lui Nicușor Dan, această ”caracatiță” de la nivelul Primăriei Capitalei, construită pe cumetrii și relații de rudenie, explică lipsa de performanță a administrației conduse de Gabriela Firea.”

Așa o să înțelegem și de ce nu au fost în stare să atragă fonduri europene, de ce nu au fost în stare să rezolve problema traficului, de ce nu au fost în stare să rezolve problema poluării, a apei calde, de ce au dus Primăria în faliment. Pentru că pur și simplu oamenii ăștia sunt incompetenți. Ei au o viață de neamuri, de cumetri. Nu au o viață profesională în spate” a menționat Nicușor Dan.

Acesta a arătat că persoanele angajate de cuplul Pandele-Firea au ajuns să câștige dublul față de angajații din multinaționale, cu o carieră profesională în spate. Iar aceste salarii sunt plătite din buzunarele bucureștenilor și nu se întorc în beneficiul comunității. În acest context, Nicușor Dan i-a invitat pe bucureșteni să se prezinte la vot pe 27 septembrie, pentru a schimba acest sistem nociv de a administra Bucureștiul prin intermediul cumetriilor.