Puci în filiala PSD Vrancea. După ce i-a eliminat pe toți oamenii lui Ciolacu, Marian Oprișan s-a pus primul pe lista pentru Senat

27

Căzut în dizgrație după pierderea alegerilor pentru Consiliul Județean, Marian Oprișan le-a declarat, marți, război la liderilor PSD de la București. La scurt timp după ce la Kiseleff se anunța numirea unui șef interimar la PSD Vrancea, Oprișan a pus la cale o ședință a Consiliul Politic Județean în care i-a schimbat din funcții pe toți oamenii susținuți de Ciolacu, a dizolvat două organizații și a trimis la București o listă de candidați unde figurează pe prima poziție la Senat.

A pierdut alegerile. Apoi i s-a luat și șefia PSD Vrancea. Marți, Biroul Politic Național al PSD a decis instalarea în fruntea filialei Vrancea, ca interimar, a deputatului Angel Tîlvăr, un apropiat al lui Marcel Ciolacu. Liderul PSD s-a dus personal, duminică, până la Focșani pentru a-l susține pe Tîlvăr.

A fost picătura care a umplut paharul. Oprișan nu a stat pe gânduri. A convocat marți o ședință a Consiliului Politic Județean și l-a schimbat pe Tîlvăr din funcție înainte ca acesta să ajungă să se așeze pe scaunul de șef de filială. Apoi a ales rapid un alt președinte interimar al filialei, pe Vasile Carnariu. De această dată, un apropiat al său.

Și nu s-a oprit aici. Totul este consemnat cu rigurozitate în comunicatul semnat PSD Vrancea și trimis presei în cursul serii de marți. Astfel, două organizații suspectate că l-au boicotat pe baronul de Vrancea la alegerile pentru CJ - Adjud și Panciu - au fost pur și simplu desființate.<br>

Secretarul general al filialei județene, care făcea și el parte din echipa lui Ciolacu - destituit. În locul lui, este numit un alt om al lui Oprișan, Constantin Guguianu.

Iar ca meniul să fie complet, s-a votat rapid și lista cu candidații propuși de filială la alegerile parlamentare. Pe primul loc la Senat, propus în unanimitate, după cum se subliniază în comunicat, același Marian Oprișan. În rest, toți oamenii lui Ciolacu, inclusiv Angel Tîlvăr, eliminați de pe liste. Liste care au fost trimise spre aprobare la București, care, cu siguranță, nu va întârzia să riposteze.

Comunicatul PSD Vrancea: o declarație de război cu accente de câtec de lebădă

Prezentăm integral comunicatul PSD Vrancea:

”Consiliul Politic Județean PSD Vrancea a desemnat candidații pentru alegerile pentru Camera Deputaților și Senat din 6 decembrie, în cadrul unei ședințe care a avut loc astăzi, 20 octombrie 2020, la sediul PSD Vrancea și în sistem online.

 Urmare a convocării de catre mai mult de o treime din membrii Consiliului Politic Județean (CPJ) PSD Vrancea, conform prevederilor statutare, format din președinți de organizații, primari, consilieri județeni, consilieri municipale și parlamentari, CJP a dezbătut în prezența a peste 150 de membri care au participat atât fizic cât și online, mai multe proiecte de hotărâre. Printre altele, pe ordinea de zi a fost inclus și proiectul de hotărâre privind stabilirea candidaților la alegerile parlamentare din 6 decembrie din partea PSD Vrancea.

Ședința a fost condusă de Nicușor Halici, vicepreședintele organizației PSD Vrancea, iar în urma discuțiilor, consultărilor și a votului membrilor CPJ PSD Vrancea s-a stabilit următoarea listă de candidați:

Senat

Oprișan Marian (care a fost propus în unanimitate de membrii Consiliului Politic Județean)Dumitrescu Cristian SorinNedelcu MihaiNedelcu Cristina

Camera Deputaților

Halici NicușorStoica ElenaMarin Laurențiu DanielCarnariu VasileNica George ClaudiuBălan Doru GeanyȘelaru Aurel

Listele de candidaturi vor fi depuse la sediul central al Partidului Social Democrat, pentru a fi semnate de președintele PSD Marcel Ciolacu.

Pe ordinea de zi au mai fost incluse și următoarele proiecte de hotărâri, care au fost adoptate cu unanimitate de voturi:

Dizolvarea organizației municipale AdjudDizolvarea organizației orășenești PanciuRevocarea din funcția de vicepreședinte al Organizației PSD Vrancea a domnului Tîlvăr AngelNumirea ca interimar în funcția de vicepreședinte al Organizației PSD Vrancea a domnului Carnariu VasileRevocarea din funcția de secretar general al Organizației PSD Vrancea a domnului Dragoș BârlădeanuNumirea ca interimar în funcția de secretar general al Organizației PSD Vrancea a domnului Guguianu Constantin

Foto: Inquam/ Octav Ganea