Puştiul care a TERORIZAT Constanţa, INTERNAT într-un centru educativ! Vin din urmă şi alte condamnări

160

Puştiul care a TERORIZAT Constanţa, INTERNAT într-un centru educativ! Vin din urmă şi alte condamnări

Mihai Constantin Ciobanu a spart maşini pe bandă rulantă. Poliţiştii s-au chinuit să-l bage la „răcoare” întrucât este minor şi are legea de partea lui, dar a scăpat cu o pedeapsă de 6 luni cu suspendare. Şi, de cum s-a trezit în libertate, minorul s-a reorientat şi s-a apucat de spart locuinţe. În cele din urmă a ajuns într-un centru educativ și iată că și alte condamnări vin din urmă.

Mihai Constantin Ciobanu, acum în vârstă de 17 ani, din municipiul Constanţa, era dat dispărut de la domiciliu prin 2013. După câteva săptămâni a revenit, precizând că… pur şi simplu s-a plimbat. Ulterior, el a tot fost prins de către poliţişti în timp ce spărgea maşini. Pe 31.01.2014 a fost trimis în judecată pentru furt, fiind vorba despre 13 părţi vătămate în dosar. Însă, pe 8.04.2014, magistraţii au decis să-i aplice măsura educativă neprivativă de libertate a supravegherii pe o durată de 6 luni sub coordonarea serviciului de probaţiune Constanţa, pentru săvârşirea de către inculpat în concurs a infracţiunilor de furt calificat. Pe 7.05.2014, decizia a rămas definitivă prin neapelare.

Dar el nu a încetat și a continuat să fie activ în sfera infracțională, astfel că i s-a înlocuit măsura educativă a asistării zilnice pe o perioadă de 6 luni cu măsura educativă a internării într-un centru educativ pe o durată de 2 ani. Decizia a rămas definitivă pe 4.04.2017. Numai că, între timp, el mai fusese prins la furat și trimis în judecată. Pe 20 iunie anul curent, magistrații l-au condamnat și în dosarul în care apare alături de Mădălin Mihăiță Scripca.

Astfel, el va sta într-un centru educativ pe o durată de 3 ani şi 6 luni, dar decizia nu este definitivă încă, urmând a se judeca apelul. Dintre faptele sale, amintim că, în noaptea de 30 spre 31.03.2015 alături de alţi minori, a sustras telefon mobil marca Iphone 6 Gold, bijuterii din aur şi un ceas de mână, bărbătesc marca Festina, cauzând un prejudiciu de 6.200 lei. Ulterior, pe 30.05.2015, a pătruns într-o altă locuinţă, de unde a sustras o plasmă TV marca LG si bijuterii din aur, prejudiciul cauzat fiind estimat la 7.000 lei. A ajuns de mai multe ori în arest și, așa cum scrie mai sus, a fost trimis în judecată în multe dosare.

Liliana CHIRU