Raluca Turcan, răspuns pentru Ludovic Orban: A cedat trei ministere importante pentru funcția de președinte al Camerei Deputaților

46

Raluca Turcan i-a răspuns lui Ludovic Orban, după ce liderul PNL a acuzat-o că, alături de Robert Sighiartău și Rareș Bogdan, l-a lăsat singur la negocierile pentru formarea coaliției de la guvernare. Ministrul Muncii arată că președintele Camerei Deputaților a cedat trei ministere importante pentru liberali în schimbul funcției de conducere în Parlament. 

Adevărul este cunoscut de tot partidul şi realitatea este că trei ministere importante – Fondurilor Europene, Transporturilor şi Dezvoltării Regionale au fost negociate direct de preşedintele Camerei Deputaţilor Ludovic Orban pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Cred că orice penelist responsabil avea dreptul să fie nemulţumit de această tranzacţionare care pe fond a afectat PNL, prin forţa pe care o are în Guvern. Funcţia de prim-ministru revenea de drept PNL, pentru că a obţinut cel mai mare rezultat în alegeri, în coaliţia de guvernare, iar celelalte trei ministere au fost cedate pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor. Este o realitate şi e păcat că se propagă astfel de mesaje în campania internă a PNL, în loc să vorbim despre soluţii pentru viitorul PNL, astfel încât reformele asumate să fie duse la bun sfârşit”, a declarat Raluca Turcan, într-o conferință de presă susținută alături de premierul Florin Cîțu, citată de News.ro.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: Ludovic Orban iese la atac: Am fost părăsit de Rareș Bogdan, Raluca Turcan și Robert Sighiartău. Am fost lăsat singur la negocierile pentru formarea coaliției

Raluca Turcan este unul dintre liderii Partidului Național Liberal care și-au afirmat susținerea față de Florin Cîțu pentru congresul din toamnă.

Raluca Turcan a fost susţinută de mine pentru funcţia de prim vicepreşedinte la congresul din 2017, ulterior a fost sprijinită de mine ca lider de grup la Camera Deputaţilor, viceprimer în cabinetul pe care l-am condus şi am susţinut-o şi pentru funcţia de ministru al Muncii la constituirea Guvernului. Dacă are o opţiune este dreptul oricărui membru al PNL să aibă o opţiune. Dar la congres vor veni 5.000 de delegaţi”a spus Ludovic Orban, sâmbătă dimineață.

Articolul Raluca Turcan, răspuns pentru Ludovic Orban: A cedat trei ministere importante pentru funcția de președinte al Camerei Deputaților apare prima dată în Main News.

Source: New feed