Raluca Turcan: Sunt copii în România care nu miros alocațiile pe care le dă statul, pentru că sunt cheltuite de părinți

7

Raluca Turcan a declarat că în România sunt copii care „nu miros” alocațiile date de stat, pentru că sunt cheltuite de părinți sau aparținători. Ministrul Muncii susține că majorarea alocațiilor ar putea fi însoțită de alte servicii venite în sprijinul familiilor sărace.

Sunt copii în România care nici măcar nu miros alocaţiile pe care statul le dă pentru că părinţii sau aparţinătorii le cheltuie pe altceva”, a declarat ministrul Muncii, miercuri seară, la România TV, citată de News.ro.

Raluca Turcan a precizat că, în viitor, creșterea alocațiilor ar putea fi completată de alte servicii.

Da, alocaţiile trebuie majorate şi le vom majora. Va exista un calendar clar, nu doar de dublare, ci de creştere constantă a acestor alocaţii, dar prioritatea noastră acum este ca orice majorare de alocaţii să fie completată şi de alte servicii care sprijină  şi copiii şi familiile să iasă din sărăcie”, a spus Raluca Turcan.

Ca exemplu, ministrul susține că familiile care trăiesc din alocațiile copiilor ar trebui să fie sprijinite cu asistență socială „mai bună, de calitate” sau prin găsirea unor locuri de muncă pentru părinți sau aparținători.

Alocațiile cresc în luna ianuarie

La finalul ședinței de luni a coaliției de la guvernare, Ludovic Orban anunța că alocațiile copiilor vor crește cu 20% începând cu 1 ianuarie 2022.

Florin Cîțu a declarat, ulterior, la finalul ședinței de Guvern de miercuri, că alocațiile vor crește în mod predictibil în fiecare an, în baza unei „formule transparente”.

Aici nu este vorba despre dublare, este vorba despre a creşte predictibil alocaţiile în fiecare an, nu doar până la acel moment. Noi vom crea o formulă transparentă prin care vom creşte predictibil alocaţiile în fiecare an. Aşa vom face şi cu pensiile, aşa vom avea o formulă transparentă şi pentru salariul minim. Nu înseamnă că ne vom opri când se dublează sau când se triplează”, a declarat premierul, la finalul ședinței de miercuri.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Articolul Raluca Turcan: Sunt copii în România care nu miros alocațiile pe care le dă statul, pentru că sunt cheltuite de părinți apare prima dată în Main News.

Source: New feed