Rapid Bucureşti aproape că este echipa Primăriei Sectorului 1

264

Primăria Sectorului 1 a obținut dreptul de folosință a mărcii Rapid în schimbul a 5.000 de euro pe lună. Anunţul a fost făcut de primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Rapid Bucureşti este în realitate cinci echipe, nu una singură

Primăria Sectorului 1 a obținut dreptul de folosință a mărcii, culorilor și siglei FC Rapid de la societatea SC FC Rapid SA. Aceasta este în lichidare. Lunar, primăria va da 5.000 de euro.

După principiul “mai bine mic şi frumos decât mare şi bubos”, Starea Presei salută iniţiativa Primăriei Sectorului 1. Alternativa era ca FC Voluntari, deţinută de un soi de mafiot local voluntărean pesedist de-al lui Pandele, să înghită Rapidul.

AFC Rapid, Mişcarea Feroviară şi Rapid PS 1. O nebunie

Dan Tudorache a spus că dorește ca formația Primăriei să preia locul din Liga a IV-a al AFC Rapid. Sau al Mișcării Feroviare. Dar a recunoscut că este posibil și să înființeze propria echipă, care să înceapă din Liga a V-a.

Am ajuns la un acord pentru folosirea mărcii Rapid, a culorilor și siglei. Nu am semnat încă acordul cu societatea aflată în lichidare, dar se va semna cât mai curând. Există aprobarea Adunării Generale a Creditorilor, așa că nu va fi nicio problemă. Perioada acordului va fi până după licitație.

Noi dorim să jucăm în Liga a IV-a și pentru asta suntem în discuții cu AFC Rapid și Mișcarea CFR. Adică dânșii să pună la dispoziție jucătorii și locul, iar noi marca, sigla și culorile.

, a explicat edilul.

Vechiul AFC Rapid al lui copos, înglodat în datorii

Din păcate, AFC are datorii de 2 milioane de lei la ANAF. Noi le-am pus condiția să își achite această datorie pentru a ne putea asocia. Cei de la Mișcarea CFR vor 49% sau 50% din acțiunile viitoarei societăți. Iar asta nu se poate. Până la urmă, putem să înființăm noi o echipă de la zero și să folosim numele FC Rapid.

, a explicat edilul. Acesta a menționat că, pentru acordul de folosire a mărcii FC Rapid, nu va avea nevoie de aprobarea Consiliului Local.

Fără votul Consiliului Local PS 1

Nu îmi trebuie votul în Consiliul Local pentru că banii pentru închirierea mărcii, cei 5.000 de euro, îi vom aduce din sponsorizări. Adică nu vor fi banii Primăriei. Să nu creadă cineva că dacă se implică Primăria Sectorului 1 la Rapid atunci o să ne apucăm să devalizăm banul public.

Suntem foarte optimiști că vom câștiga palmaresul la licitație.Asta pentru că la licitație va fi pusă o clauză conform căreia câștigătorul palmaresului nu are dreptul de a-l înstrăina timp de 5 ani. Așa se va evita ca palmaresul să intre în proprietatea unor persoane care vor doar să speculeze și să câștige niște bani.

, a precizat el. Daniel Tudorache a precizat că de partea sportivă se vor ocupa foști fotbaliști rapidiști. “Noi de la Primărie nu ne vom implica în partea sportivă. În consiliul de conducere vor fi foști fotbaliști rapidiști. Sunt mai mulți cu care am discutat, pot să spun doar că unul dintre ei este Daniel Pancu”, a precizat Tudorache.

Lichidatorul Rapid confirmă cedarea mărcii

Contactat telefonic, lichidatorul judiciar al FC Rapid SA, Mihai Florea, a declarat pentru AGERPRES că Adunarea Generală a Creditorilor a votat pentru cedarea dreptului la folosință a mărcii către Primăria Sectorului 1.

Noi am primit o solicitare din partea Primăriei Sectorului 1 de a folosi marca, sigla și culorile clubului Rapid. Iar Adunarea Generală a Creditorilor a fost de acord cu această cedare în schimbul sumei de 5.000 de euro plus TVA.

, a spus Florea.

Ce spune Legea Română

Conform Ordonanței de Urgență 38/2017, autoritățile publice locale pot finanța activitățile sportive în limita a 5% din buget. Bugetul Primăriei Sectorului 1 este în prezent de 350 de milioane de euro, ceea ce înseamnă că poate investi în sport aproximativ 17,5 milioane de euro.

În acest moment, există mai multe entităţi. Prima e AFC, asociație non-profit care a administrat clubul până în 2006. Ea deține 0,25% din acțiunile SC FC Rapid SA. Apoi, există Mișcarea CFR, înființată anul acesta de sindicatul CFR și Clubul Aristocratic. Ambele echipe au promovat la finalul sezonului în Liga a IV-a.

Postari Similare Rapid Bucureşti, alertă maximă! Viorel Moldovan le cumpără tinerilor jucători ai noului Rapid ghete de fotbal. Aceştia nu au GIULEŞTINA Rapid, “Legenda vişinie”, la TVR 1 şi online Rapid Bucureşti este probabil echipa cu cea mai veche tradiţie din România, cu o istorie Liga I fără Rapid e ca o casă fără flori Nu ratăm nici o ocazie să le spunem prietenilor stelişti sau dinamovişti: "Ne vom întoarce, GIULEŞTINA Rapid 1 – 0 S.C. Bacău În minutul 52, cu un şut de la 35 de metri, Daniel Pancu a deschis GIULEŞTINA Rapid – Gloria Buzău 1-1 În istoria sa extrem de complexă şi zbuciumată, Rapid Bucureşti a căzut de şase ori Trenuri cu nume schimbate, să fixeze bizonul regionalizarea Neculai dăn Combinat va merge cu Personalu la navetă cu Regio, iar mama îşi va TMC: Nedelcu se spala pe maini, Freciu face diversiuni Daca nu si-au primit banii, daca trebuie sa faca blatul pe RATB si asa mai Dramoleta Ghiţă / SOV, în faza pe-nhăţate Vedeta zilei a fost scandalul monstru de la Realitatea Media, unde toata lumea spune confesionalului Revista presei. Nu am scapat de majorarea taxelor Gandul a aflat ca nu am scapat inca de majorarea taxelor decat numai daca criza Turcescu pe Twitter Robert Turcescu este azi unul dintre putinii jurnalisti care tin steagul sus intr-un trust detinut