Rareș Bogdan: Florin Cîțu va fi prezent miercuri la Kiev. Vizita domniei sale, la toate standardele anunțate

112

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a anunțat că Florin Cîțu, președintele Senatului, ar urma să se deplaseze miercuri, 27 aprilie, la Kiev, la o zi după vizita delegației române în țara afectată de invazia Federației Ruse.

Domnul președinte al Senatului, Florin Cîțu, fost președinte al PNL, avea deja o vizită programată și organizată. Ucraina este în plin război. Nu poți modifica și interveni în aceste evenimente odată planificate(…) Domnul Florin Cîțu va fi prezent mâine (n.r. miercuri) la Kiev. Vizita domniei sale va avea loc, sunt convins, la toate standardele anunțate înainte”, a declarat Rareș Bogdan, marți seară, la Digi24.

Europarlamentarul liberal consideră că vizita oficialilor români de rang înalt în Ucraina reprezintă o dovadă că România sprijină populația ucraineană și înțelege consecințele agresiunii ruse.

Deci nu este nimic rău că acolo se vor afla oficiali români chiar și două zile consecutiv sau se vor afla și alți oficiali români din partea altor partide politice”, a adăugat prim-vicepreședintele PNL.

În ceea ce privește vizita neanunțată a premierului Nicolae Ciucă, ministrului de Externe, Bogdan Aurescu, și a președintelui Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, la Kiev, Rareș Bogdan a precizat că a fost organizată cu săptămâni înainte.

Premierul și echipa domniei sale au considerat din rațiuni de securitate evident că este mult mai bine ca această vizită să fie anunțată abia după momentul în care ea va avea loc, tocmai pentru a nu trezi reacții ostile, grave, agresive din partea unei Rusii care se află în acest moment într-o agonie evidentă”, a precizat liderul liberal.

Marți, președintele Senatului a fost întrebat de jurnaliști dacă se va deplasa la Kiev alături de Marcel Ciolacu, așa cum anunțase în urmă cu două săptămâni.

Este o vizită care va fi la un moment dat”, a comentat Florin Cîțu.

Context

Guvernul României a anunțat marți seara, 26 aprilie, că premierul Nicolae Ciucă a efectuat o vizită de lucru în Ucraina, la Kiev, el fiind însoțit de președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, și de ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

Cei trei oficiali români au purtat discuții inclusiv cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

De asemenea, au avut loc întrevederi și cu prim-ministrul Ucrainei, Denys Shmyhal, și președintele Radei Supreme, Ruslan Stefanchuk.

Cei trei oficiali au vizitat localitățile Borodianka și Irpin, de lângă Kiev, „puternic afectate de agresiunea ilegală, neprovocată și nejustificată a Rusiei asupra Ucrainei”.

Sursă foto:Inquam Photos / Virgil Simionescu

Articolul Rareș Bogdan: Florin Cîțu va fi prezent miercuri la Kiev. Vizita domniei sale, la toate standardele anunțate apare prima dată în Main News.

Source: New feed