Razie a polițiștilor în Șcheia fiind aplicate amenzi de aproape 30.000 de lei. Localnicii au primit ghiduri în care sunt sfătuiți cum să procedeze pentru a se feri de hoți

68

Poliția Suceava continuă acțiunile în comuna Șcheia unde este în vigoare zona de siguranță publică și a sporit numărul de polițiști care acționează în comună, dar a și distribuit materiale prin care localnicii să fie informați cum să se ferească de hoți.

Potrivit Poliției Județene Suceava, poliţiştii au iniţiat un demers de creştere a gradului de siguranţă publică în această Șcheia prin sporirea numărului de poliţişti care acţionează zilnic şi intensificarea acţiunilor de prevenire şi combatere a criminalităţii, iar în ultimele zile au fost organizate o razie, dar şi acţiuni de informare şi responsabilizare a cetăţenilor.

În cadrul acţiunilor preventive au fost distribuite ceteţenilor peste 100 de ghiduri conţinând recomandări pentru prevenirea furturilor din auto şi din curţi şi locuinţe, materiale realizate cu sprijinul ATOP Suceava.

Sursa citată subliniază că din dispoziţia şefului inspectoratului a fost constituită zona specială de siguranţă publică în comuna Şcheia, iar pentru desfăşurarea activităţilor poliţieneşti specifice pe toate liniile de muncă (ordine şi siguranţă publică, investigaţii criminale, siguranţă rutieră) sunt angrenaţi zilnic pe lângă poliţiştii Poliţiei Comunale Şcheia alţi peste 20 de poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava, Serviciului Rutier, Serviciului Ordine Publică dar şi luptători din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale IPJ Suceava.

Acţiunile zilnice desfăşurate au ca scop asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică pentru locuitorii comunei, fiind vizate prevenirea tâlhăriilor stradale, a furturilor din auto, a furturilor din locuinţe, furturilor din genţi şi buzunare, prevenirea faptelor de violenţă stradală şi a altor acte de tulburare a ordinii şi liniştii publice, arată Poliția Suceava.

Acţiunile sporite de control au evidenţiat rezultate bune, fiind diminuat în mod vizibil numărul infracţiunilor sesizate, notează IPJ Suceava care menționează că pentru menţinerea trendului infracţional descendent, în cursul zilei de joi poliţiştii au organizat o nouă razie amplă fiind verificate peste 200 de vehicule şi persoane.

În cadrul raziei a fost constată o infracţiune la regimul rutier, au fost aplicate 108 sancţiuni contravenționale în valoare de 29.580 lei, a fost reţinut un permis de conducere şi retrase 4 certificate de înmatriculare.

O acţiune distinctă şi derulată în paralel în ultimele trei zile a fost desfăşurată de poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, împreună cu poliţişti de ordine publică din cadrul Poliţiei Comunale Şcheia şi din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava. Acţiunea a vizat informarea cetăţenilor de pe raza comunei Şcheia cu privire la modul de protecţie a bunurilor personale şi a vehiculelor pentru a nu cădea victime ale infracţiunilor de furt.

Acţiunile s-au derulat din casa în casă, purtându-se discuţii cu proprietarii şi fiind distribuite materiale de informare.

Cu acest prilej a fost lansat în mod oficial şi distribuit şi Ghidul de prevenire realizat cu sprijinul ATOP Suceava. Peste 100 de astfel de ghiduri au fost distribuite în cadrul acţiunilor de informare.

Ghidul conţine recomandări cu privire la siguranţa personală şi patrimonială fiind un instrument util de informare şi responsabilizare a cetăţenilor în vederea reducerii riscului victimal.

Aceste acţiuni vor continua şi în perioada următoare creşterea gradului de siguranţă publică fiind o prioritate a poliţiştilor, precizează IPJ Suceava.

The post Razie a polițiștilor în Șcheia fiind aplicate amenzi de aproape 30.000 de lei. Localnicii au primit ghiduri în care sunt sfătuiți cum să procedeze pentru a se feri de hoți appeared first on NewsBucovina.