Răzvan Theodorescu: Profesorul Zoe Petre – o personalitate strălucită a domeniului cercetării istorice

242

Profesorul Zoe Petre a fost o personalitate strălucită a domeniului cercetării istorice, un om de cultură și în același timp un activist politic de o înaltă ținută, a declarat acad. Răzvan Theodorescu, președintele Secției de Arte, Arhitectură și Audiovizual a Academiei Române.

d7ae7d9e-3f46-4045-a1a5-099b348f2daf

"Profesorul Zoe Petre a fost o personalitate strălucită a domeniului cercetării istorice, un om de cultură și, în același timp, un activist politic de o înaltă ținută. În Facultatea de Istorie a continuat spiritul marilor dascăli și cel al părintelui său, academicianul Emil Condurachi. Generații întregi de studenți îi păstrează amintirea, iar noi, colegii, nu o vom uita niciodată", a declarat vineri pentru AGERPRES, acad. Theodorescu.

Zoe Petre, fost consilier prezidențial, a murit vineri.

La 1 decembrie 1996, Zoe Petre a fost numită în funcția de consilier prezidențial pe probleme de politică internă și externă al președintelui Emil Constantinescu și coordonator al Departamentului de Politici Publice al Președinției României. A îndeplinit această funcție până la data de 21 decembrie 2000.

AGERPRES/(A — autor: Daniel Popescu, editor: Mihai Simionescu, editor online: Irina Giurgiu)