Restaurantul Memo 10, mai presus de lege! Staționarea e interzisă numai pentru fraieri pe strada Memorandumului?

309

Odată cu realizarea benzii dedicate pentru transportul în comun, pe axa E-V (Mărăști – Memorandumului), staționarea este permisă pe Memorandumului doar în intervalul orar 23.00 – 04.00, când nu circulă autobuzele și troleibuzele. Regula e regulă doar pentru unii. Dacă ești de-al Primăriei, poți staționa pe Memorandumului când vrea mușchiul tău.

Interzicerea staționării pe strada Memorandumului stârnește nemulțumirea riveranilor, care se întreabă de ce taxiurile și alte mașini nu pot staționa decât în intervalul 23.00 – 04.00, pe când mașinilor restaurantului Memo 10, care aparține de Primărie, li se permite să parcheze când doresc și unde doresc. Nici urmă de Poliția Locală, vineri dimineața când o mașină care aparține de Memo 10 a staționat tocmai pe trotuar. Situația ne-a fost semnalată de o cititoare.

“În 1 septembrie 2017, la ora 10.00 dimineața, am constatat că regula cu staționarea pe Memorandumului doar între orele 23.00 – 04.00 este valabilă doar pentru unii. Restaurantul Memo 10 are regim special. Pe ei nu îi amendează nimeni chiar dacă staționează pe trotuar într-o zi de lucru la ora 10.00”, ne-a scris Ariana Văcărețu.

Clujeanca locuiește pe stradaMemorandumului. Spune că riveranii sunt afectați de noua regulă privind staționarea. Femeia se întreabă cum și când își mai pot aduce acasă cumpărături voluminoase, bagaje mari și de ce trebuie să se deplaseze sute de metri bune pentru a putea lua un taxi.

“Locuiesc pe strada Memorandumului nr. 10 ap. 7 și de când cu banda dedicată pentru autobuze putem lua un taxi sau veni cu taxi doar între orele 23.00 – 04.00. Nu contează câte bagaje avem de dus. Nu pomenesc aici despre ideea de a aduce cumpărături voluminoase/ grele acasă cu mașina. Magazinele nu sunt deschise noaptea, așa că singura variantă ar putea fi să le cumpărăm când e deschis magazinul, le lăsăm în mașină până la ora 23.00 și după aceea le aducem acasă. Nu vreau să mă gândesc cum voi proceda atunci când va trebui să cumpăr mobilă sau mașină de spălat”, afirmă Ariana Văcărețu.

Odată cu crearea benzii dedicate pentru autobuze, standul de taxi din fața magazinului Sora a fost mutat pe strada David Ferenc. În schimb, taximetriștilor care staționau pe strada Memorandumului, de la intersecţia cu Regele Ferdinand şi până după magazinul Rialda, li s-a interzis acest lucru. După modernizarea laturii de vest a Pieței Unirii a fost desființat standul de taxi și a fost mutat pe latura de est a Pieței Unirii.