Revocat din funcția de prefect al Capitalei, Gheorghe Cojanu a fost numit inspector guvernamental

133

Gheorghe Cojanu a fost revocat, prin hotărâre de Guvern, din funcţia de prefect al Capitalei. Potrivit deciziei publicate în Monitorul Oficial, noua sa funcție va fi aceea de inspector guvernamental în cadrul Secretariatului General al Guvernului.

În şedinţa de Guvern ținută joi seară, a fost adoptată hotărârea privind revocarea lui Gheorghe Cojanu din funcţia de prefect al Capitalei. În locul lui Cojanu a fost numit Traian Berbeceanu, șeful de cabinet al ministrului de interne Marcel Vela, care va exercita funcția “cu caracter temporar”.

Ulterior, joi noapte, în Monitorul Oficial Partea I - Numărul 977, a fost publicată hotărârea “privind aplicarea mobilităţii pentru domnul Cojanu Gheorghe din funcţia de prefect al Municipiului București în funcția publică de inspector guvernamental”, în cadrul Secretariatului General al Guvernului.

Semnatarii hotărârii publicate în Monitorul Oficial sunt premierul Ludovic Orban, ministrul de interne Marcel Vela și secretarul general al Guvernului, Antonel Tănase.

Documentul publicat în Monitorul Oficial poate fi citit mai jos:

De ce a fost schimbat Gheorghe Cojanu din funcția de prefect de București

Revocarea din funcția de prefect a lui Gheorghe Cojanu s-a produs după ce, pe 18 octombrie, nu a știut să spună câte infectări au fost depistate în ultimele 24 ore în Capitală. Cu câteva ore înainte, fostul prefect de București nu știa nici care este rata de infectare anunțată de DSP București.

“Nu am avut numărul de îmbolnăviri, eu eram la cumpărături. Am fost înștiințat de domnul colonel Precup, de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență”, a declarat Cojanu la Digi24.

O zi mai târziu, pe 19 octombrie, președintele Klaus Iohannis a reacționat și a spus că “atitudinea și modul în care a reacționat” Gheorghe Cojanu “sunt inacceptabile și nu trebuie să rămână fără urmări”.

Iar miercuri, 21 octombrie, premierul Ludovic Orban a recunoscut că “am luat decizia de a-l schimba pe prefectul Capitalei și joi, la ședința de Guvern, vom opera această modificare”.