România a împlinit alte două jaloane din PNRR, în domeniul Educației

137

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anunțat că, în ședința de Guvern de vineri, 23 septembrie, a fost adoptată o Ordonanță de Urgență prin care sunt îndeplinite alte două jaloane din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

„Se creează cadrul legal care permite accesarea fondurilor europene în relație directă cu obținerea de rezultate în implementarea reformelor și investițiilor publice, stabilite prin Componenta 15-Educație”, a scris ministrul Educației, pe Facebook.

Concret, învățământul superior românesc va fi conectat „direct, mult mai eficient”, la cerințele pieței muncii.

La nivelul sistemului național de învățământ va fi posibilă parcurgerea unei rute complete de învățământ dual din învățământul preuniversitar până la nivel universitar”, a explicat Cîmpeanu.

Cel de-al doilea jalon presupune reglementarea serviciilor de tip „ludotecă/locuri de joacă” în localitățile în care există puține sau deloc creșe/grădinițe”.

Se asigură astfel un sistem unitar, incluziv și de calitate pentru educația timpurie, precum și creșterea accesului copiilor cu varsta de până la 6 ani la serviciile de educație timpurie”, a adăugat ministrul.

Până pe 21 septembrie, termenul dat de Guvern ministerelor, doar 6 jaloane din cele 24 aferente trimestrului III din PNRR au fost îndeplinite în totalitate. Detalii aici.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Articolul România a împlinit alte două jaloane din PNRR, în domeniul Educației apare prima dată în Main News.

Source: New feed