România va coopera cu Franța pentru înzestrarea Forțelor Navale cu echipamente de ultimă generație

23

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, și omologul din Franța, Sebastien Lecornu, au semnat marți o scrisoare de intenție prin care cele două ministere declară că vor coopera pentru înzestrarea Forțelor Navale Române cu echipamente de ultimă generație, potrivit unui comunicat transmis miercuri, 15 iunie, de MApN.

Scrisoarea a fost semnată în prezența prim-ministrului Nicolae Ciucă, iar colaborarea dintre cele două ministere ale Apărării a fost anunțată de Emmanuel Macron, în cadrul vizitei de miercuri, de la Baza Mihail Kogălniceanu.

Dorim să avansăm pe plan bilateral, lucrăm la cererea autorităţilor române, la un plan ambiţios de susţinere a Forţelor Navale Române(…)Miniştrii de resort au putut să discute şi să stabilească un document cadru”, a declarat Emmanuel Macron, în cadrul conferinței de presă susținută alături de Klaus Iohannis, citat de Adevărul.

Cei doi miniștri ai Apărării s-au întâlnit marți la Baza Aeriană de la Mihail Kogălniceanu, unde au discutat pe tema cooperării dintre România și Franța în plan bilateral, dar și în cadrul NATO și UE.

De asemenea, ministrul român al apărării a reiterat aprecierea pentru eforturile Franței, în calitate de națiune cadru, pentru constituirea grupului multinațional de luptă din România, punctând importanța demersului pentru securitatea întregii Alianțe”, potrivit comunicatului MApN.

Vasile Dîncu și Sebastien Lecornu au mai discutat despre situația din regiune și și-au exprimat sprijinul pentru Ucraina.

CITEȘTE ȘI: Achiziția celor 4 corvete pentru Forțele Navale, amânată „cu 2-3 luni maximum” / Ministrul Apărării: Îi mai păsuim un pic

Sursă foto: Ministerul Apărării Naționale

Articolul România va coopera cu Franța pentru înzestrarea Forțelor Navale cu echipamente de ultimă generație apare prima dată în Main News.

Source: New feed