Rugby: Steaua speră la câștigarea Cupei Regelui după victoria celor de la Știința Baia Mare la Timișoara

32

Steaua București păstrează șanse la câștigarea Cupei Regelui la rugby după victoria de sâmbătă seara a celor de la CSM Știința Baia Mare în fața campioanei Timișoara Saracens, scrie site-ul ''militarilor'', care face o analiză a situației la zi din această competiție.

c92b2a69-860e-4111-847c-3027c064aeb9

''În etapa a doua a Cupei Regelui la rugby, CSM Știința Baia Mare a învins pe Timișoara Saracens cu 18-12. Rezultatul înregistrat în meciul de pe malul Begăi păstrează șanse pentru rugbyștii steliști de a câștiga trofeul'', menționează sursa citată care precizează că prin retragerea din competiție a CSM București, roș-albaștrii au câștigat la ''masa verde'' cu 5-0, obținând 5 puncte.

În momentul de față, CSM Știința Baia Mare are 9 puncte, Steaua 6, Timișoara Saracens 5 (după victoria din prima etapă cu ''militarii''), iar în ultima rundă maramureșenii vor juca împotriva Stelei.

''Conform regulamentului, o echipă care marchează patru eseuri în decursul aceluiași joc acumulează bonusul ofensiv, însă în cele două meciuri nu s-a consemnat așa ceva. În schimb, o echipă care pierde la 7 puncte sau mai puțin, se alege cu bonus defensiv. Toate partidele cu CSM București înseamnă cinci puncte pentru adversare. Calculele înaintea ultimului meci ne arată că toate cele trei echipe au șanse de a ridica trofeul. Timișoara va ajunge matematic la 10 puncte, iar băimărenii au nevoie de un egal sau de înfrângere cu ambele bonusuri în meciul cu Steaua, pentru a deveni câștigători. Steaua poate câștiga doar dacă bate cu bonus ofensiv la Baia Mare. Există și o a treia situație teoretică, în care Steaua învinge fără bonus în Maramureș, iar gazdele iau cel mult bonusul defensiv. Atunci toate echipele vor fi la egalitate de puncte, 10, următorul criteriu de departajare fiind esaverajul (diferența între punctele marcate și cele primite). Dacă Steaua învinge iar în meciul de la Baia Mare nicio echipă nu se alege cu bonus, atunci Steaua și Timișoara vor fi la egalitate de puncte, aici contând meciul direct, câștigat de bănățeni. Rezultă deci că Steaua poate câștiga Cupa Regelui în cazul unei victorii cu bonus la Baia Mare (…)'', explică sursa citată.

Meciul dintre CSM Știința Baia Mare și Steaua va avea loc pe 19 august, de la ora 11,00.

AGERPRES/(AS—editor: Adrian Drăguț, editor online: Ada Vîlceanu)