Rugby: Timişoara Saracens va disputa trei partide pe propriul stadion în acest an, în Challenge Cup

91

Rugby: Timişoara Saracens va disputa trei partide pe propriul stadion în acest an, în Challenge Cup

Campioana României la rugby, Timişoara Saracens, va disputa trei partide pe propriul stadion, ''Dan Păltinişanu'', în acest an, în grupa 1 din Challenge Cup din care face parte, potrivit site-ului ''sarazinilor''.

Astfel, bănăţenii vor debuta acasă, pe 13 octombrie, contra galezilor de la Dragons Rugby, urmând ca pe 8, respectiv 12 decembrie să fie gazde în partidele contra celor de la Clermont Auvergne (Franţa) şi Northampton Saints (Anglia).

Singurul meci pe care timişorenii îl vor juca în deplasare în 2018 va fi pe 20 octombrie, în etapa a 2-a, contra grupării franceze, pe Stade Marcel-Michelin.

Retururile din Ţara Galilor şi Anglia vor rămâne de disputat în luna ianuarie a anului următor, Timişoara Saracens călătorind prima data spre Newport, pentru partida programată pe 11 ianuarie 2019 cu ''dragonii'', apoi la Northampton, peste o săptămână, pentru ultima etapă din grupele acestui sezon al Challenge Cup, contra ''sfinţilor''.

Timişoara Saracens evoluează în cea mai grea grupă din Cupa Challenge, ediţia 2018-2019.

Northampton Saints, care îl are în lot pe căpitanul naţionalei Angliei, Dylan Hartley, a încheiat sezonul trecut pe locul 9 în AVIVA Premiership, pe acelaşi loc încheind sezonul precedent şi Clermont Auvergne, în Top 14. Francezii au învins, în decembrie anul trecut, în grupele Champions Cup, pe fosta campioană a Europei, Saracens (Anglia), punând astfel capăt unei perioade de mai bine de doi ani în care Saracens a fost neînvinsă.

Galezii de la Dragons au ocupat locul 6, penultimul, în Conferinţa B din Pro 14 (fosta Ligă Celtică), dar au fost semifinalişti în 2016 în Challenge Cup.

Aşa cum se ştie, Timişoara Saracens a fost confirmată oficial de către European Professional Club Rugby ca participantă la ediţia 2018-2019 a Challenge Cup, a doua competiţie valorică intercluburi din Europa, după ce a primit un wild card.

Timişoara Saracens a ocupat locul lăsat liber de clubul Heidelberger RK, germanii fiind nevoiţi să se retragă din cauza regulamentului competiţiei care prevede că două echipe aflate sub acelaşi patronaj nu pot concura în acelaşi turneu. Heidelberger îl are ca finanţator principal pe Hans-Peter Wild, cel care este şi preşedintele clubului parizian, Stade Francais, astfel că Timişoara Saracens va participa pentru a doua oară în grupele Challenge Cup, după sezonul 2016-2017.

Bănăţenii, care au evoluat în sezonul 2017-2018 în Continental Shield, au ratat calificarea directă în Challenge Cup, competiţie care va debuta în octombrie, după ce au pierdut în finala competiţiei (disputată în dublă manşă), în faţa celor de Heidelberger RG (victorie cu 26-20 acasă şi înfrângere în Germania, 15-27).

sursa: agerpres.ro