Sălaj: Consiliul Judeţean va achiziţiona în regim de urgenţă şase containere modulare pentru Spitalul Judeţean

13
Consiliul Judeţean Sălaj va achiziţiona în regim de urgenţă şase containere modulare pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, în contextul epidemiologic generat de pandemia de COVID-19 şi începerii sezonului rece.

Achiziţionarea containerelor a fost pusă în discuţiei în cadrul şedinţei extraordinare a Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Sălaj, desfăşurată joi , sub coordonarea prefectului Marcel Virgil Ţurcaş.

Potrivit unei informări de presă a Instituţiei Prefectului, în cadrul şedinţei s-a decis achiziţionarea în regim de urgenţă a unui număr de şase containere modulare, pentru sprijinul unităţilor sanitare din judeţul Sălaj.

"În vederea asigurării, în contextul epidemiologic generat de COVID-19 şi a începerii sezonului rece, a condiţiilor optime pentru pacienţii din spaţiul de triaj UPU, respectiv pentru spaţiul din cadrul Secţiei Boli Infecţioase, unde se face evaluarea pacienţilor pozitivi COVID-19, containerele vor fi dotate cu sistem de încălzire, grup sanitar şi posibilitatea de dezinfecţie a suprafeţelor", se arată în informarea de presă menţionată.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Szilagyi Robert, a precizat joi, pentru AGERPRES, că aceste containere au fost solicitate chiar de către Spitalul Judeţean Zalău.

"Deoarece situaţia epidemiologică o cere, iar în plus se apropie şi iarna, cei de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău ne-au solicitat aceste containere. Este vorba de două containere pentru UPU şi alte patru pentru secţia de pneumologie şi infecţioase, unde se tratează bolnavii cu COVID-19. Având şi recomandarea CJSU Sălaj, vor demara achiziţionarea în regim de urgenţă a acestor containere", a precizat Szilagyi Robert.

Potrivit acestuia, valoarea totală estimată a celor şase containere este de circa 200.000 de lei. AGERPRES/(AS, A - autor: Sebastian Olaru, editor: Karina Olteanu, editor online: Ady Ivaşcu)