Sandra Bullock, Leonardo DiCaprio și alte vedete se întrec în a sări în ajutorul victimelor uraganului Harvey

246

După Beyoncé și rapperul Drake, numeroase vedete și-au anunțat intenția de a scoate bani din conturi pentru victimele furtunii Harvey care a devastat o parte a statului american Texas, relatează joi AFP.

9f89cc5e-7305-4b2b-9a6b-d8d6856399b6

Sandra Bullock, eroina din filmul ''Gravity'', care deține proprietăți atât în Austin (Texas) cât și în New Orleans, a oferit un milion de dolari Crucii Roșii Americane, potrivit organizației.

"Sunt recunoscătoare că pot face acest lucru", a declarat Bullock într-un comunicat.

Leonardo DiCaprio a donat la rândul său 1 milion de dolari persoanelor afectate de inundațiile catastrofale, suma oferită de fundația sa, Leonardo DiCaprio Foundation, reprezentând o donație inaugurală a fondului național special creat de organizația United Way Worldwide pentru a ajuta victimele furtunii catastrofale.

Khloe Kardashian, din familia Kardashian, a anunțat că familia va dona 500.000 de dolari Crucii Roșii și Armatei Salvării.

Surorile Kardashian se numără printre cei care au răspuns actorului de comedie Kevin Hart care și-a invitat prietenii, marți, să-i urmeze exemplul anunțând o donație de 25.000 de dolari pentru Crucea Roșie. Apelul său a fost ascultat imediat de actorul Dwayne Johnson. ''The Rock'' a anunțat că a donat 25.000 de dolari Crucii Roșii, potrivit USA Today.

Cântărețul R&B Chris Brown i-a transmis lui Hart că a donat 100.000 de dolari indicând vag că banii ar merge "către oameni", nu pentru Crucea Roșie.

Artistul country Chris Young a anunțat, de asemenea, că a oferit 100.000 de dolari și și-a invitat fanii să facă donații.

Jennifer López și iubitul său, Alex Rodríguez, fost jucător de baseball al echipei Yankees, au anunțat marți că vor dona 50.000 de dolari victimelor uraganului Harvey, retrogradat la nivel de depresiune tropicală, alăturându-se astfel listei celebrităților care și-au oferit ajutorul sinistraților din statul Texas. Cuplul a postat un video pe Instagram în care declară că inimile lor sunt "frânte" pentru toate familiile evacuate din calea puternicului uragan și că este "devastator" să vezi fotografiile copiilor.

Beyonce, născută în Houston, a promis, marți, că le va ajuta financiar pe persoanele afectate de inundațiile catastrofale în statul ei natal, Texas. Într-o declarație acordată pentru cotidianul The Houston Chronicle, supervedeta pop a dezvăluit că a început să discute cu echipa care coordonează BeyGOOD — fundația pe care artista a înființat-o în urmă cu patru ani pentru ajutorarea persoanelor din lumea întreagă aflate în situații grave — dar și cu pastorul ei, pentru a alcătui împreună "un plan care să ajute pe cât va fi posibil cât mai mulți oameni".

Rapperul Drake, originar din Toronto și care deține o reședință în Houston, a anunțat că va colabora cu "organizațiile de salvare locale, pentru a ajuta populația din Texas în orice mod și cât mai repede posibil".

Jucătorul de baschet Chris Paul a donat 50.000 de dolari prin pagina de internet deschisă de baschetbalistul J.J.Watts, care luni strânsese deja peste 500.000 de dolari.

Jucătorul de fotbal american J. J. Watt, care evoluează la echipa Houston Texans, a lansat un apel la donații online, mesajul său având un succes imediat. După ce a ajuns rapid la nivelul stabilit inițial de 500.000 de dolari, el a ridicat apoi ștacheta de mai multe ori. Miercuri, în urma apelului său, fuseseră donate 6 milioane de dolari, obiectivul fiind acum stabilit la 10 milioane.

AGERPRES/(AS — autor: Dana Purgaru, editor: Codruț Bălu, editor online: Gabriela Badea)