Săptămâna modei de la Paris debutează luni seară cu o prezentare a casei Jacquemus

85

Săptămâna modei de la Paris debutează luni seară cu o prezentare a colecției realizate de tânărul creator Simon Porte Jacquemus, o veritabilă stea în plină ascensiune a modei franceze, omagiat în acest an și cu o expoziție dublă care îi este dedicată în Marsilia, informează AFP.

9aacac63-0977-4852-8d5f-770aedf84681

Sursa foto: JACQUEMUS / Facebook

Acest autodidact în vârstă de 27 de ani, aflat la conducerea casei Jacquemus, a avut parte de o ascensiune fulminantă, făcându-se remarcat prin colecțiile sale solare și poetice, cu o estetică naivă, în care tânărul creator a lăsat impresia că s-a jucat cu formele geometrice și cu volumele.

Născut într-o familie de agricultori din sudul Franței, nu departe de Marsilia, Simon Porte Jacquemus s-a mutat la Paris după ce a luat bacalaureatul și a creat prima lui colecție de modă la vârsta de 20 de ani. Din 2012, creațiile sale sunt prezentate cu regularitate în calendarul oficial al Săptămânii Modei de la Paris, iar tânărul designer a fost recompensat cu premiul special al juriului (LVMH Prize) la ediția din 2015.

Marca lui este de acum prezentă în 200 de puncte de vânzare din lumea întreagă și generează o cifră de afaceri de 7 milioane de euro.

Creatorul de modă francez, foarte activ pe Instagram, s-a remarcat și printr-o dublă expoziție care îi este dedicată în Marsilia. Una dintre ele este încă deschisă la Muzeul de Artă Contemporană din acest oraș din sudul Franței.

Muzeul civilizațiilor Europei și Mediteranei (MUCEM) din Marsilia, care a găzduit în vara acestui an o altă expoziție consacrată fotografiilor și videoclipurilor realizate de tânărul creator de modă, a fost, de asemenea, locul în care a avut loc în luna mai o prezentare cu public a colecției sale de primăvară-vară 2017, "Les Santons de Provence", considerată o veritabilă odă adusă regiunii natale a designerului.

După încheierea Săptămânii Modei de la Milano, aproximativ 80 de prezentări ale unor colecții vestimentare vor fi organizate la Paris, până pe 3 octombrie. Show-urile de modă vor continua marți în special cu prezentările celor mai recente colecții realizate de prestigioasele case Christian Dior și Saint Laurent.

AGERPRES/(AS — autor: Florin Bădescu, editor: Mariana Ionescu, editor online: Adrian Dădârlat)