Scandal în politică, după ce PSD a scris că românii au devenit „ciumaţii Europei” din cauza guvernului Orban. Replica PNL: „Ciuma roșie și-a dat masca jos!”

35

O postare controversată a social-democraţilor, în care românii sunt numiţi "ciumaţii Europei", a provocat o reacţie dură din partea PNL, care cere demiterea celor care au scris mesajul pe pagina de Facebook.

PSD a transmis, sâmbătă dimineaţă, un mesaj, în urma deciziei mai multor ţări de a impune restricţii cetăţenilor români pe teritoriul lor, din cauza numărului mare de infectări cu noul coronavirus.

În postare, PSD spune că "românii devin ciumaţii Europei, iar pentru asta trebuie să-i mulţumim guvernului Orban".

"Dramatic este faptul că strategia lor de luptă contra pandemiei a eșuat, iar românilor li se închid granițele Europei. Pentru a-și continua furturile din bani publici, Iohannis și Orban au dus România în ”zona roșie”. La asta se pricep! Să distrugă tot - economie, locuri de muncă, nivel de trai", mai spun cei de la PSD.

Gorghiu: "Este inacceptabilă o asemenea mârlănie față de suferința celor care pătimesc din cauza noului coronavirus!"

În replică, senatoarea PNL Alina Gorghiu cere retragerea mesajului de pe Facebook şi îi numeşte pe cei de la PSD "ciuma roşie".

"Ciuma roșie si-a dat masca jos!!! Cer conducerii PSD să îi zboare urgent din partid pe responsabilii de postarea mizerabila în care românii sunt făcuți "ciumații Europei"!!! Este inacceptabilă o asemenea mârlănie față de suferința celor care pătimesc din cauza noului coronavirus!", a scris senatoarea.

Ea îi acuză pe cei de la PSD că "au sabotat fiecare măsură a Guvernului de combatere a bolii", la fel cum "acum o scaldă cu legea carantinei".

"PSD, din prima secundă în care a început criza sanitară în România, și-a dorit ca numărul de îmbolnăviri să fie mare, ca aceasta să nu poată fi gestionată, ca Guvernul Orban să eșueze, doar pentru câștigul lor electoral", spune Gorghiu.

Potrivit acesteia, "amânarea de astăzi a votului în Senat pentru o lege atât de importantă pentru sănătatea oamenilor denotă iresponsabilitate și nepăsare!" şi acuză conducerea PSD că a amânat votul pentru a organiza şedinţa CExN, luni.

Senatul a decis să amâne votul pe legea carantinei şi izolării, până luni, după ce, joi, PSD a votat proiectul, în Camera Deputaţilor, alături de cei de la PNL.

Între timp, Marcel Ciolacu a anunţat că nu mai susţine proiectul aşa cum a reieşit din Camera Deputaţilor, el afirmând că adescoperit, în cursul nopţii, "orori" în text.