Scandalul de la Roznov: Un ordin de Prefect ”Pentru” și două adeziuni ”Pro”

85

Administrația publică în perioada Sărbătorilor de Iarnă este plină de învățăminte pentru toată lumea. De exemplu, niște ordine de prefect care revocă consilieri locali PSD din Roznov, care n-ar fi respectat ceva dispoziții de partid, au trei semnături, dar în dreptul fiecărei persoane semnează cineva ”Pentru”. În dreptul Instituției Prefectului ”Danei Soroceanu” (în concediu binemeritat după un an plin de realizări cultural – artistice la nivel național) semnează subprefectul Ungureanu, pentru Ungureanu semnează Iulia Mihalcea, care-i ține locul doamnei Paula Măndița, iar pentru Măndița, șefa serviciului pentru verificarea legalității (nici ea la serviciu) semnează consilierul Ursu.

Bucuria cetățeanului este că mai există destui funcționari capabili să semneze în ciuda concediilor luate în ultimele zile ale anului. Și din ”pentru” în ”pentru”, de ziua Sfântului Ștefan, au apărut foarte repede două ordine exact înainte de ședința Consiliului Local Roznov, la timp ca să fie anunțați roznovenii că vigilenta Prefectură a dat de pământ cu neloialii din PSD, dar loiali cu un festival care a adunat și anul acesta peste 3000 de spectatori.

În strânsă legătură cu ordinele de prefect, către Consiliul Local Roznov a fost lansată și o adresă a PSD Neamț, în care erau anunțați doi supleanți care ar trebui să ocupe funcțiile de consilieri locali. Este vorba despre Daniela Lupașcu și Neculai Cireșe, care, spune adresa PSD, sunt ai partidului și pot face parte din Consiliul Local.

Surpriza este că cei doi consilieri, din motive care țin probabil de o afecțiune administrativă locală, au semnat adeziuni pe 18 decembrie la Pro România. Un alt partid politic, chiar

dacă mulți consideră că unde-i Ponta e adevăratul și eternul PSD. De ce au făcut-o, este treaba lor. Că au făcut-o, pare să fi fost un act de voință care a produs efecte. Cum au ajuns să fie iar membri PSD la câteva zile după ce au ajuns în alt partid, este deja o altă poveste. Ține de personalitatea fiecăruia și de rezistența la stres și vizite neașteptate pe linie politică. Cert este că potrivit statutului PSD, dacă au plecat din partid, nu mai pot reveni decât după un an, cum deja am demonstrat aici. Pentru a ușura munca celor de la comisiile din partid, dar și a celor de la contencios, publicăm cele două adeziuni, pentru conformitate.

Ce va fi de aici înainte, nu este greu de intuit. PSD Neamț, un partid solid, condus de oameni serioși, care respectă legea, programul de guvernare și statutul partidului, își va da seamna că a fost păcălit și va merge spre alți supleanți mai credincioși partidului. Dacă mai există unii care nu sunt ”Pro”.

Valentin Bălănescu